Novac, zlatno oružje i droga: Kako žive djeca latinoameričkih narko kartela

Radiosarajevo.ba
Novac, zlatno oružje i droga: Kako žive djeca latinoameričkih narko kartela
Foto: Instagram / Narcostyle
Iako su svoja bogatstva stekli učinivši brojna zla širom svijeta, zbog čega mnogi očekuju da su njihovi životi pod velom tajne, šefovi narko kartela iz Meksika aktivni su članovi društvenih mreža.

I dok mnogi društvene mreže koriste kako bi pratili velike zvijezde ili vijesti iz cijelog svijeta, narko-bossovi jednog od najmoćnijih kartela svijeta ovu komunikaciju sa svijetom shvataju kao zabavu, putem koje se mogu pohvaliti raznolikim bogatstvom, prenosi britanski Mirror.

Zlatno oružne, gomile novca, egzotične životinje i velelepne kuće samo su neke od fotografija koje je moguće pronaći na Instagramu i Twitteru ukoliko potražite hashtagove #narcoofficial, #narcos i #narcostyle.

Na nekim fotografijama moguće je vidjeti i kravu stranu narko kartela, gdje su prikazane i borbe sa meksičkom policijom, kao i napadi na protivnike.

Vjeruje se da su trend pokrenula djeca popularnog El Chapoa, koji je jedan od najpoznatijih svjetskih narko-bossova, a fotografije su dokaz za procjene da karteli zarađuju i do tri milijarde dolara od trgovine drogom.

Meksički zvaničnici zabrinuti su već godinama zbog ovog trenda, jer sve više mladih ljudi želi postati dio ove zajednice, koja u njihovim očima znači raskoš i slavu.

 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije