Nova teorija zavjere: Zemlja je šuplja, iz nje nas špijuniraju nacisti i Vikinzi

Radiosarajevo.ba
Nova teorija zavjere: Zemlja je šuplja, iz nje nas špijuniraju nacisti i Vikinzi
Vice / Ilustracija
Nova teorija zavjere možda je jedna od najbizarnijih. Prema njoj, Zemlja je šuplja, a u njoj žive nacisti, Vikinzi, kao i superiorna rasa "vanzemaljaca-ljudi", piše Daily Mail.

U njenoj unutrašnjosti nalazi se mjesto slično raju, a NLO koji dolaze odatle su zapravo "čuvari planete". Oni špijuniraju ljudsku rasu i sprečavaju nuklearni rat.

Autor ove teorije Rodney Cluff tvrdi da ova teorija ima već hiljade pristalica. Toliko je uvjeren u njenu istinitost da je 2007. godine organizirao putovanje "u središte zemlje", odnosno u njenu šupljinu u koju bi ušao kroz pukotinu u Sjevernom polu. Ekspedicija, koja je po osobi koštala 16.880 eura, ipak je otkazana.

Cluff vjeruje da u središtu Zemlje postoji njen sopstveni solarni sistem, Mjesec, zvijezde i planete.

Pobornici ove teorije tvrde da postoje portali - po jedan na svakom polu i na Himalajima, kroz koje su nacisti uspjeli da pobegnu nakon Drugog svjetskog rata. U portalima je navodno završila i kolonija Vikinga.

Norveški mornar Olaf Jansen je 1811. tvrdio kako je pronašao ulaz u središte Zemlje na Sjevernom polu. Prema njegovim pričama, živio je u raju sa svojim ocem, među ljudima koji su bili visoki više od tri i po metra i imuni na sve bolesti.

Moderna nauka ocijenila je da je teorija potpuno netačna.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije