Nestat će sve što znamo: Početak kraja nastupa 15. oktobra

Radiosarajevo.ba
Nestat će sve što znamo: Početak kraja nastupa 15. oktobra
/ Foto: Wonderopolis
Teoretičar zavjere David Meade, koji se posljednje vrijeme često spominje u medijima zbog predviđanja o kraju svijeta, objavio je novi datum kada bi sve što znamo trebalo nestati - 15. oktobra.

Svima nam je dosta pustih naklapanja o velikome kraju, no Meade ovoga puta odlučno tvrdi kako je navedeni datum definitivan 'početak kraja'. Predviđa da će od 15. oktobra početi razdoblje 'sedmogodišnje nesreće' što će na kraju dovesti do nestanka ljudske vrste. 

Potresi, tsunamiji i tropske oluje u sedam narednih godina uništit će planet, a Meade 'okidačem' i  ovoga puta smatra skriveni planet X, odnosno Nibiru. On bi tada trebao proći pokraj Zemlje i potaknuti haotična zbivanja na našoj planeti

Neke je uvjerio u svoja predviđanja, a nedavne prirodne katastrofe poput razornih tropskih oluja i potresa u Meksiku podržala su njegove teorije. Kraja svijeta za sada nije bilo, no tko zna.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije