Nova prevara se širi preko WhatsAppa

0
Radiosarajevo.ba
 Nova prevara se širi preko WhatsAppa
Foto: Pixabay.com / Ilustracija/WhatsApp

Policija je objavila upozorenje o novoj prevari koja se širi putem WhatsApp-a.

"U toku je takozvana phishing kampanja usmjerena na korisnike raznih online reklama.

Počinioci u komunikaciji sa oštećenima najčešće koriste mobilnu aplikaciju WhatsApp preko koje prosljeđuju linkove prema phishing/lažnim web stranicama kompanija koje isporučuju robu.

Ambasada Irana u BiH: "Izjava ambasadora je pogrešno shvaćena, genocid se osuđuje uvijek i svugdje"

Ambasada Irana u BiH: "Izjava ambasadora je pogrešno shvaćena, genocid se osuđuje uvijek i svugdje"

Na taj način prikupljaju lične podatke i podatke o bankovnim karticama i broju CVV kartice, a zatim kasnije dodjeljuju neovlaštene transakcije na raznim internetskim prodajnim mjestima u inostranstvu.

Ovi napadi su sve učestaliji i više puta smo putem medija upozoravali građane na njih - ponovo upozoravamo građane na opasnost od davanja ličnih i finansijskih podataka nepoznatim osobama.

Savjetujemo građanima da ne daju tražene podatke! Cilj pošiljaoca je da koristi vaše kreditne kartice za neovlašteno i neograničeno plaćanje putem interneta.

Pozivamo vas da budete posebno oprezni, a ukoliko smatrate da ste oštećeni, savjetujemo vam da podnesete prijavu u policijsku stanicu na čijem području stanujete", saopšteno je iz policije, piše Index.hr.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije