Loša vijest / WhatsApp od 1. novembra neće raditi na ovim mobitelima, evo i zašto

27. 10. 2021. u 22:50:00 Radiosarajevo.ba

Shares: 0

WhatsApp je potvrdio kako će neki Android telefoni izgubiti pristup ovoj popularnoj usluzi za razmjenu poruka i to od 1. novembra 2021., odnosno od idućeg ponedjeljka.

To se odnosi na uređaje koji koriste Android 4.0.4 ili stariju verziju. S obzirom da je Android 4.1 pušten u julu 2012. godine, većina smartfona bi trebala imati noviju verziju, piše tportal.

Loša vijest odnosi se na one koji koriste stare smartfone čiji se operativni sistemi ne mogu nadograditi. Ako niste sigurni koju verziju koristite, to se može provjeriti odlaskom na Settings pa System i About opciju.

Ako imate verziju 4.0.4 ili stariju, i ne nudi se mogućnost nadogradnje, jedina opcija za nastavak korištenja WhatsAppa je - kupnja novog smartfona.

Riječ je o više modela mobitela na kojima neće raditi aplikacija, a to su:

Samsung: Galaxy Trend Lite, Galaxy Trend II, Galaxy SII, Galaxy S3 mini, Galaxy Xcover 2, Galaxy Core and Galaxy Ace 2.

LG: Lucid 2, Optimus F7, Optimus F5, Optimus L3 II Dual, Optimus F5, Optimus L5, Optimus L5 II, Optimus L5 Dual, Optimus L3 II, Optimus L7, Optimus L7 II Dual, Optimus L7 II, Optimus F6, Enact , Optimus L4 II Dual, Optimus F3, Optimus L4 II, Optimus L2 II, Optimus Nitro HD and 4X HD i Optimus F3Q.

ZTE: Grand S Flex, ZTE V956, Grand X Quad V987 i Grand Memo.

Huawei: Ascend G740, Ascend Mate, Ascend D Quad XL, Ascend D1 Quad XL, Ascend P1 S i Ascend D2.

Sony: Xperia Miro, Sony Xperia Neo L i Xperia Arc S.

Alcatel: One Touch Evo 7


Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacija za Android | iPhone i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

NEMA KOMENTARA