Nova opasna igra širi se Facebookom: Djeca bježe od kuće i kriju se od roditelja

Radiosarajevo.ba
Nova opasna igra širi se Facebookom: Djeca bježe od kuće i kriju se od roditelja
Nova Facebook igrica, koja se munjevito širi među djecom i mladim, zabrinula je roditelje širom svijeta jer, zbog ovog izazova, njihova djeca nestaju iz svojih domova.

Slučaj britanske 11-godišnjakinje Leah Taylor pokazao je veliku opasnost nove igrice koja se širi društvenom mrežom, a koja od djece i mladih zahtjeva da se što duže sakrivaju od svojih roditelja, prenosi Mirror.

Naime, Leah koja živi sa svojom bakom, nestala je potpuno na 24 sata, što je zabrinulo njenu porodicu koja je pomislila na gore.

Ubrzo su doznali kako je riječ o takozvanom 48-satnom izazovu, u kojem je cilj sakriti se od roditelja, te učesnici igre dobijaju bodove ekvivalentno vremenu nestanka. Također, njihovi bodovi se povećavaju svaki put kad ih neko spomene na Facebooku, tragajući za njima.

 

Ono što je zabrinulo policiju jeste da su Leah, nakon više od 24 sata potrage, pronašli s još jednom djevojčicom starom 12 godina, a obje nisu željele otkriti razloge svog nestanka.

"Pobjegla je s prijateljicom, a nije nam rekla ništa o tome zašto je to učinila. Nikad nismo s njom imali problema. Mislim da je možda upala u loše društvo", kazala je njena majka. 

Baka smatra da bi mlađima od 16 godina trebalo zabraniti pristup Facebooku.

"To je užasno! Facebook mora spriječiti registraciju mlađima od 16. Djeca tamo mogu vidjeti i doživjeti previše loših stvari", zaključila je baka.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije