Nova matematička mozgalica 'posvađala' internet: Šta je tačan odgovor?

/ Komentari (7)

Povratak na članak
Objavite komentar kao gost ili se prijavite.

NAPOMENA: Komentari su isključivo lični stavovi autora. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i pisanja komentara koji podstiču na mržnju. Strogo zabranjen bilo kakav govor mržnje na portalu radiosarajevo.ba, zbog kojeg možete biti krivično procesuirani. Radiosarajevo.ba ima pravo i obavezu da na zahtjev zvaničnih organa dostavi podatke o korisniku čiji komentari sadrže govor mržnje, kao i da korisniku trajno blokira pristup. Obaviještavamo vas da svaki čitatelj dobrovoljno pristupa čitanju i kreiranju komentara i prihvata mogućnost da neki komentari mogu sadržavati narativ koji je u suprotnosti sa vjerskim, nacionalnim, moralnim i drugim načelima. Radiosarajevo.ba ima pravo da obriše sporne ili prijavljene komentare bez najave i objašnjenja. Radiosarajevo.ba koristi automatski sistem prepoznavanja i uklanjanja govora mržnje i drugih neprimjerenih sadržaja u komentarima.

Marinko

4

. (.)

Ako je ovo matematicka mozgalica, onda ste vi glupi ko "penis", ovo se radi u 2. razredu osnovne skole. Halo urednici,jeste obrazovani?

k

3,14159265358979

a

ln(403,4287935)

e

\[ \int_{7}^{\sqrt{37}} x \,dx \]

Guest

5-i razred osnovne skole. Komutativnost i asocijativnost matematickih operacija.

Profa

Neispravno ste dosli do 6! Ispravno je sljedece razlaganje 5 + 2*(5 - 2) - 5 = 5 + 10 - 4 - 5 = 6 jer prvo ide operacija mnozenja.

/ Najnovije