Njemački brend pomiče granice bizarnosti u modi: Tene od krvi, kosti...

Radiosarajevo.ba
Njemački brend pomiče granice bizarnosti u modi: Tene od krvi, kosti...
Foto: Instagram / Tenisice od krvi, masti i kostiju

Nakon što je brend nat-2 svojevremeno oduševio javnost tenisicama napravljenim od kamenja i reciklirane kafe, odlučili su pokušati napraviti model od još neobičnijih i bizarnijih materijala.

Tako su na svojim stranicama upravo predstavili rezultat dosadašnjeg rada i saradnje dizajnera Sebastiana Thiesa i Shahara Livnea.

„U većini klaonica krv se odvodi u kanalizaciju ili se ponovno koristi kao boja za meso. Korištenjem masti i kostiju te krvi, odnosno materijala iz niza klaonica u Holandiji, Shahar Livne razvio je novu ručno izrađenu biokožu“, stoji u opisu njihovog najnovijeg proizvoda.

Da, dobro ste shvatili, nat-2 je proizveo tenisice od krvi, masti i kostiju.

Kako ponosno ističu, cipele su u potpunosti izrađene ručno u Italiji, a posebno su ponosni na „izvanrednu kombinaciju materijala koji proizvodu daje apsolutno novi osjećaj i izgled, a koji nikada prije nije viđen na obući“.

Svoj neobični potez objašnjavaju željom da svijetu skrenu pažnju na potrebu za samoodrživošću i reciklažom te na količinu otpada koji klaonice svakodnevno proizvode, ali i na tretman životinja koje tamo ubijaju.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije