Niko nije mogao vjerovati da vidi kraljicu Elizabetu u supermarketu

Radiosarajevo.ba
Niko nije mogao vjerovati da vidi kraljicu Elizabetu u supermarketu
Nekolicina stanovnika Poundburija u engleskom Dorsetu koji su imali dovoljno sreće da se u pravom trenutku nađu u supermarketu Waitrose, pomislili su da haluciniraju kada su ugledali kraljicu Elizabetu II kako obilazi rafove i razgleda proizvode.

Kraljica je stigla u posjetu Poundburiju sa svitom koju su činili njen suprug princ Philip, sin princ Charles i njegova supruga vojvotkinja od Cornwalla, poznatija kao Camilla. Povod posjeti bila je godišnjica otvorenja Poundbury imanja – eksprimentalnog sela u Dorsetu koje je dizajnirao princ Charles s ciljem kreiranja integrirane zajednice sa prodavnicama, malim biznisima i privatnim i društvenim nastambama.

Tokom kratkog obilaska supermarketa, kraljica se posebno zainteresirala za mliječne proizvode u ponudi. Također je sa divljenjem zastala pored štanda sa cvijećem na ulazu u supermarket, piše Patria.

Dok je njegova supruga ležerno obilazila prodavnicu, princ Philip je odšetao do kafea gdje je sa osobljem zapodjenuo razgovor o hrani u ponudi.

Vrhunac dana predstavljalo je svečano otkrivanje statue Charlesove voljene bake, Kraljice Majke, kojoj je posvetio projekat. Bronzana statua koju je dizajnirao vajar Philip Jackson, postavljena je na glavnom trgu Kraljice Majke. Okružena je zgradama koje su dobile nazive po njenim trkaćim konjima.

Prije polaska, svita je također zastala u lokalnom pabu gdje je vojvotkinja od Cornwalla stala iza šanka kako bi nasula čašu piva za svog supruga Charlesa.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije