Nije sve tako kako izgleda: Sanjali ste prevaru, evo šta bi to moglo značiti?

0
Radiosarajevo.ba
Nije sve tako kako izgleda: Sanjali ste prevaru, evo šta bi to moglo značiti?
Foto: Pexels / Ilustracija

Složit ćete se da prevara bilo koje vrste nije ni najmanje prijatna.

Zato, ukoliko ste čak i sanjali da ste prevareni sigurno ste proživjeli neprijatne emocije u tom snu.

Ipak, ono što je potrebno da znate, jeste da snovi o prevarama zapravo sa sobom nose duboke poruke koje vaša podsvijest želi da prenese vašoj svijesti. Otkrijte u nastavku šta znači sanjati prevaru.

Vozači, oprez: Udes u Sarajevu, Audi udario u autobus, stvorila se velika gužva

Vozači, oprez: Udes u Sarajevu, Audi udario u autobus, stvorila se velika gužva

Sanjati prevaru u vidu izdaje ili obmane od strane prijatelja ili poznanika

Ukoliko ste sanjali da vas je prijatelj ili neka druga vama poznata osoba prevarila tako što vas je izdala ili obmanu to znači da se na javi podsvjesno bojite njenih namjera i da niste u potpunosti sigurni koliko je ta osoba iskrena prema vama.

Sanjati prevaru u vidu izdaje koju ste vi izvršili prema prijatelju ili poznaniku

Ako ste sanjali da ste prevarili prijatelja ili neku vama poznatu osobu tako što ste je izdali ili obmanuli to znači da vas grize savijest na javi i da se kajete zbog nekih svojih postupaka koje ste prema toj osobi učinili.

Sanjati prevaru od strane partnera

Ukoliko ste sanjali da vas je partner prevario to znači da vam vaša podsvijest prenosi poruke o strahovima koje ste u svjesnom stanju potisnuli. Nerijetko osobe koje sumnjaju u vjernost svog partnera sanjaju upravo ovakav san.

Također, ovakve snove mogu imati osobe koje su same u realnosti nevjerne i koje ne bi voljele da im partner uzvrati istom mjerom. Drugim riječima, ono što ste svjesni da vi činite partneru, kroz vašu podsvijest se može reflektovati na san.

Sanjati da ste prevarili partnera

Ako ste sanjali da ste prevarili partnera to može biti refleksija vaše zarobljenosti u jednoličnosti partnerskog odnosa. Sa druge strane ovakav san može biti i posljedica vaše grižnje savjesti koju osjećate zbog emotivne udaljenosti od partnera koju ste vi inicirali.

Ilustracija
Foto: Pexels: Ilustracija

Ovakav san može biti i posljedica vaše potrebe da se partneru osvetite zbog nečega što je u realnosti prema vama učinio, a zbog čega vi niste zadovoljni. Dakle, vaša podsvjesna potreba da na neki način povrijedite partnera može se ispoljiti kroz san u kojem ga varate.

Sanjati da ste svjedok tuđe prevare

Ukoliko ste sanjali da ste svjedok neke prevare koja nije u uskoj vezi sa vama i ne odnosi se direktno na vas to znači da na javi osjećate pritisak zbog čuvanja neke tajne ili zadržavanja stava o nekome / nečemu, piše Diva.ba.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije