Nije se brijala više od tri godine, na ulici je nazivaju pogrdnim imenima

Radiosarajevo.ba
Nije se brijala više od tri godine, na ulici je nazivaju pogrdnim imenima
Foto: Instagram / Amy Anam Cara
Amy Anam Cara posebna je žena koja se usudila napraviti nešto što samo one najhrabrije mogu.

Ova je pjesnikinja prije više od tri godine prestala brijati noge, a sad je ispričala s kakvim se osudama i vrijeđanjem susreće gotovo svakog dana i kako je biti dlakava žena u modernom društvu.

 

A post shared by Amy Anam Cara Poet (@amyanamcara) on

''Često susrećem grupe muškarac i žena koji mi viči 'Obrij noge dlakava kujo' ili 'Bože kako si odvratna'. Ono što najčešće čujem jest koliko bih ljepša bila da obrijem noge'', priča Amy o svom životu u posljednje tri godine otkako se počela boriti s vjetrenjačama.

Iako ima partnera koji je podržava u njenom njegovanju prirodnog izgleda, ova pjesnikinja kaže kako je potrebna ogromna količina samopouzdanja kako bi otišla plažu i okupala se bez straha od komentara. 

 

A post shared by Amy Anam Cara Poet (@amyanamcara) on

''Ponekad samo poželim izaći vani u hlačama da se ne moram nositi sa svim tim komentarima. Samo zato što sam po prirodi hrabra, ne znači da nije strašno'', kaže Amy priznajući kako ponekad stvarno obuče hlače ako se tog dana ne osjeća dovoljno dobro za nošenje s pogrdnim imenima kojima je na ulici časte, prenosi Index.hr 

 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije