Nije znala: Melania Trump mazila pandu koja je više puta napadala ljude

Radiosarajevo.ba
Nije znala: Melania Trump mazila pandu koja je više puta napadala ljude

Kako je divno upoznati Gu Gua, oduševljeno je napisala američka Prva dama nakon posjeta Kini. Osim sudjelovanja u službenom protokolu svog supruga Donalda i photosessiona na Kineskom zidu, Melania Trump posjetila je i Zoološki vrt u Pekingu gdje ju je opčinila panda Gu Gu. Melania je čučnula i pomazila šapu naoko umiljate pande.

Međutim, Gu Gu je, kako piše Daily mail, prethodnih godina čak tri puta napadao ljude i ozbiljno ih ozlijedio. Svaki put, doduše, ljudi su neovlašteno ušli u njegov prostor, što je panda doživjela kao ozbiljnu ugrozu.

U septembru 2006. tada šestogodišnji Gu Gu ugrizao je pijanog muškarca koji mu je upao u kavez i htio ga zagrliti. Godinu dana kasnije 15-godišnjak mu je upao u nastambu dok su hranili Gu Gua i počeo ga zadirkivati. Panda ga je ugrizla za obje noge i otkinula komade mesa. Dvije godine kasnije teško je nastradao otac koji je ušao u Gu Guov prostor kako bi dohvatio igračku koju je ispustio njegov sin.

Melania je poštivala Gu Guov prostor pa je sve prošlo u najboljem redu.

 

 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije