Ni Jahorina više nije kao što je bila: Skijaši se žale na cijene, evo koliko koštaju doručak i kafa

22
Radiosarajevo.ba
Ni Jahorina više nije kao što je bila: Skijaši se žale na cijene, evo koliko koštaju doručak i kafa
Foto: Index.hr / Cijene na Jahorini

Jahorina je dugi niz godina omiljena destinacija skijašima u regionu između ostalog zbog povoljnih cijena. Međutim, ove godine se mnogi žale da je skupo, komentarišući da su cijene na Jahorini izjednačene sa cijenama na skijalištima u Italiji, Austriji ili Francuskoj.

Tako je u jednom kafeu na vrhu Jahorine kafa sa mlijekom košta 2,82 eura, a Cedevitu 2,56 eura.

U ponudi su i razni čajevi (3,07 eura), vruće čokolade od lješnika, kokosa, narandže i cimeta, bijele ili mliječne čokolade (5,12 eura) i razne druge sokove i vode. Malo točeno pivo je 3,07 eura, a medovina ili višnja 3,84 eura, piše Index.

Ambasador BiH se oglasio povodom odluke Švedske da bude kosponzor nacrta rezolucije o genocidu

Ambasador BiH se oglasio povodom odluke Švedske da bude kosponzor nacrta rezolucije o genocidu

Što se tiče hrane, u ponudi je jahorinski doručak koji uključuje poširano jaje, pršutu, travnički sir, kajmak i uštipke. Cijena mu je 9,22 eura.

Za špagete bolonjeze morat ćete da izdvojite 10,75 eura, a za pasulj sa kobasicom i pecivom 7,94 eura. Sarma sa pire krompirom je 11,78 eura, kao i pileća krilca sa BBQ sosom i pomfritom. Porcija ćevapa ili sudžukića sa prženim krompirom košta 10,75 eura.

Cijene na Jahorini
Foto: Index.hr: Cijene na Jahorini

Cijene pizza se kreću od 9,98 do 13,82 eura, a najveće iznenađenje na meniju bila je riba. Na vrhu Jahorine mogu se jesti lignje na žaru (13,31 eura), file lososa (16,63 eura) ili odrezak od tunjevine (19,96 eura). Uz svako riblje jelo poslužuje se „dalmatinska čorba“, odnosno blitva sa krompirom i povrćem sa roštilja.

U kafani na sredini skijaške staze kuhano vino može se popiti za 2,56 eura, kuvana rakija za 3,59 eura, a makijato za 1,79. Isto košta jahorinski čaj, nes kafa je 2,04 eura, a gazirani sokovi 2,55 eura.

Ovo je potresno pismo koje je Severina pročitala na Jahorini. Obratila se i ženama iz BiH

Ovo je potresno pismo koje je Severina pročitala na Jahorini. Obratila se i ženama iz BiH

U pitanju je drvena kućica koja se nalazi na samoj stazi, na izlaznoj stanici lifta, gdje mnogi skijaši prave predah. U jutarnjim satima piju kafu s mlijekom za 2.31 eura ili uzmu doručak za 7.68 eura, koliko koštaju i uštipci s kajmakom, 100 grama pršute ili 100 grama sira.

Od gotovih jela u ponudi su teleća čorba za 5.12 eura, pasulj s kobasicom za 7.68 eura i koljenica – 20.49 eura po kilogramu. Takođe imaju ćevape ili pljeskavice za nešto manje od 10 eura (9.22), salate (3.07 do 5.12 eura) i pizze (9.22 do 13.83 eura).

Sokovi su 3,59 eura, ista je cijena i za malo pivo ili rakiju.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (22)

/ Povezano

/ Najnovije