Nevjerovatno: U stomaku djevojke pronađen nakit i kovanice vrijedni 115.000 maraka

Radiosarajevo.ba
Nevjerovatno: U stomaku djevojke pronađen nakit i kovanice vrijedni 115.000 maraka
Foto: SWNS / U stomaku djevojke pronađeni kovanice i nakit

U stomaku 22-godišnjakinje ljekari u Indiji su pronašli kovanice i nakit čija je vrijednost više od 115.000 maraka, piše portal Unilad.

Nakon što je osjetila bolove u stomaku i nakon što je povratila tokom jela, 16. jula djevojka je zatražila ljekarsku pomoć. Ljekari su je hitno operisali.

Tokom snimanja organizma uočeno je da se u njenom stomaku nalazi metal. Dok je trajala operacija u stomaku su pronađeni zlatni nakit, kovanice i sat čija je ukupna težina bila 1,6 kilograma.

Doktor koji je predvodio operaciju Siddartha Biswas je ukazao da 22-godišnjakinja više nije mogla jesti zbog predmeta koji su se nalazili u stomaku. Nakon operacije njeno zdravstveno stanje je stabilno, ali je doktor Biswas naglasio da ne bi preživjela da su je kasnije operisali. Operacija je trajala sat i 15 minuta.

Pretpostavlja se da je djevojka predmete uzela iz trgovine koja je u vlasništvu njenog brata. Sada je podvrgnuta psihijatrijskom liječenju.

Neki od članova njene porodice su naveli da su primjetili da stvari nestaju iz trgovine. Nakon što bi nju optužili za krađu, počela bi plakati i poricati optužbe.

Jedenje predmeta je zdravstveni poremećaj to jeste poremećaj. Manifestira se konzumacijom predmeta koji nisu hrana. U cilju dijagnosticiranja poremećaja, provode se testovi za anemiju, provjerava se da li postoji blokada u crijevima i da li su prisutne otrovne materije u organizmu.

Simptomi poremećaja su konzumacija tvari koje nisu hrana u periodu od najmanje jedan mjesec. Najčešće su to papir, sapun, tkanina, kosa, zemlja, puder, metal i druge stvari.

Majka djevojke je potvrdila da se njena kćerka nije dobro osjećala u posljednja dva mjeseca bez obzira na to što je stalno motrila na nju, navodi Unilad.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije