Nevjerovatno od čega je napravljen ovaj luster? Nikada nećete pogoditi

0
Radiosarajevo.ba
Nevjerovatno od čega je napravljen ovaj luster? Nikada nećete pogoditi
Foto: Reddit / Luster

Nedavno se pojavio članak koji govori o plastičnim štapićima koje koristimo za miješanje kafe u kojem piše da čine visok postotak plastičnog otpada.

Istina je da se neki od njih mogu reciklirati, ali i pored toga većina završi na otpadu. Kako biste to izbjegli, danas vam donosimo vodič koji će vam pomoći dati drugi život ovim plastičnim štapićima.

Ako ih skupite dovoljno, možete napraviti lijep luster. Osim toga, neće vam trebati previše materijala, a ono malo što trebate prilično je ekonomično.

Dva muškarca pretukla policajca prilikom hapšeja: Jedan uspio pobjeći

Dva muškarca pretukla policajca prilikom hapšeja: Jedan uspio pobjeći

U nastavku vam pokazujemo kako napraviti vlastiti reciklirani luster.

Prvo morate skupiti plastične štapiće. Na svakom kraju uz pomoć bušilice napravite rupu i spojite ih spajalicama. Budući da su sve iste veličine, ne morate brinuti o dužini.

Luster

Za izradu glavne strukture trebat će nam metalna traka u kojoj ćete napraviti rupe. Rezultat bi trebao biti sličan fotografiji.

Izgled lustera je prilično spektakularan, niko ne bi rekao da je napravljen od recikliranih elemenata.

Naravno, možete uvesti inovacije mijenjajući dužinu privjesaka za svjetiljke ili ih učiniti kvadratnim, trokutastim itd. Postoji bezbroj mogućnosti, a granicu je samo vaša mašta i slobodno vrijeme.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije