Premijerka Srbije: Odvrtala sam sijalicu na lusteru u Velikoj Britaniji zbog štednje

7
Radiosarajevo.ba
Premijerka Srbije: Odvrtala sam sijalicu na lusteru u Velikoj Britaniji zbog štednje
Foto: EPA / Ana Brnabić

Premijerka Ana Brnabić izjavila je da Srbija može da pobedi krizu samo ako građani zajedno sa njom rade na tome, pozivajući ih da pokažu odgovornost i ugledaju se na to kako danas postupaju u Njemačkoj.

"Naši građani nemaju osjećaj koliko je ovdje struja jeftina. Hajde, kad izađemo iz prostorije da za sobom ugasimo sijalicu, državi će biti malo lakše da preraspodjeli struju negdje drugdje, ili manje uveze", rekla je Brnabić za srbijanske medije, navodeći da zna da nam je "optimalno da istovremeno upalimo klimu i otvorimo prozor".

Ona je naglasila da je Srbija zbog takvog ponašanja jedna od energetskih najneefikasnijih država u Evropi.

Šta se dešava na ulicama Sarajeva? Policajci sa psom izazvali znatiželju građana

Šta se dešava na ulicama Sarajeva? Policajci sa psom izazvali znatiželju građana

"Kada sam živjela u Velkoj Britaniji imali smo luster sa tri puta četiri sijalice i odvrnete neku jer vam ne trebaju sve. Tamo je stuja toliko skupa da svaki dan razmišljate kako da ja budem efikasnija zato što te lupi po džepu", rekla je Brnabić.

Ona je podsjetila da je predsjednik Srbije Aleksandar Vučić rekao da nećemo sad dizati cijenu struje, "da pokušamo nekako da pomognemo našim građanima", navodeći da će struje biti dovoljno.

Na pitanja o zbivanjima u Elektrodistribuciji Srbije (EPS), ona je rekla da dolaze na "naplatu naše greške".

"Ali, da se drugačije radilo 2002, 2003, 2004. godine imali bismo drugačiju situaciju sada. Lako je biti general poslije bitke", rekla je Brnabića, a prenosi N1.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (7)

/ Povezano

/ Najnovije