Nevjerovatno: Desetogodišnji dječak postigao savršenih 300 poena u kuglanju

Radiosarajevo.ba
Nevjerovatno: Desetogodišnji dječak postigao savršenih 300 poena u kuglanju
PrtScr / Dječak Kai Struthers
Desetogodišnji dječak iz New Jerseya postao je druga najmalađa osoba koja je postigla savršenih 300 poena u kuglanju u SAD-u.

Kai Struthers, koji je prvi put interes za kuglanje pokazao kada je imao svega 18 mjeseci, postigao je savršenih 300 poena u kuglani Linden Bowling Alley u New Jerseyu.

“Čim je ušao u devetu seriju bacio je kuglu. Morala sam se odmaknuti kako ga ne bi učinila nervoznim. Nisam željela da on vidi moje emocije”, rekla je majka Sharonda Struthers za WABC-TV.

Napominje da je njen sin prvi put igrao u kuglanju kada je imao samo četiri godine, a svoj hobi i ljubav prema kuglanju prije dvije godine je pretvorio u pravu strast.

“On spava, jede i pije kuglanje. Čak i kada nije u kuglani, on je na telefonu i igra kuglanje. To je ono što on voli”, kazala je njegova majka.

Kai je naveo da mu je cilj jednog dana postati profesionalni kuglač. Sharonda Struthers dodaje da su srednje škole i koledži već počeli skautirati njenog sina.

Američki kuglački kongres potvrdio je da je Hanah Diem bila najmlađa osoba u SAD-u koja je postigla savršenih 300 poena. To je bilo u novembru 2013. godine. Tada je imala 9 godina, 6 mjeseci i 19 dana.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije