Nevjerovatna priča o dobitku: Trgovac pogriješio na listiću, muškarac dobio skoro 700 hiljada KM

1
Radiosarajevo.ba
Nevjerovatna priča o dobitku: Trgovac pogriješio na listiću, muškarac dobio skoro 700 hiljada KM
Foto: Printscreen / Igre na sreću

Michael Sopejstal, koji živi u Illinoisu, rekao je da se svakih nekoliko sedmica vozi kroz Indianu do Michigana kako bi jeo u svom omiljenom restoranu. Također se pobrine da kupi listić Lucky for Life za 10 ili 20 izvlačenja.

Tog 17. septembra, trgovac na benzinskoj pumpi pogriješio je i (nenamjerno) isprintao listić s 10 linija za jedno izvlačenje. Iako je mogao ispraviti grešku, Sopejstal je odlučio zadržati taj listić.

"Jednog jutra sam provjerio svoj listić i bio sam iznenađen sa osvojenih 25.000 dolara (gotovo 45.000 KM) godišnje do kraja života. Odmah sam počeo razmišljati o tome što sve mogu učiniti s novcem i razmišljao sam o tome hoću li uzeti jednokratni iznos ili opciju anuiteta. Bio je to nevjerojatan osjećaj!", podijelio je Sopejstal s predstavnicima Lutrije, prenosi CNN.

Srbijanski analitičar o Konakoviću: Taj nespretni centar dao je legitimitet Vučiću

Srbijanski analitičar o Konakoviću: Taj nespretni centar dao je legitimitet Vučiću

Kada je došlo vrijeme za preuzimanje dobitka, šezdesetogodišnjak je posjetio sjedište Lutrije. Umjesto opcije od 23.000 eura (44.979 KM) godišnje tokom 20 godina ili doživotne isplate, Sopejstal je odabrao jednokratnu paušalnu isplatu od više od 356.000 eura (696.201 KM).

Sopejstal je Lutriji otkrio svoje planove, izjavivši da namjerava iskoristiti novac za putovanja i ostatak uštedjeti.

Nagrade u igri Lucky for Life kreću se od tri dolara do glavne nagrade od 1000 dolara dnevno za cijeli život. Sopejstalove šanse za osvajanje pet bijelih kuglica 17. septembra bile su jedan prema više od 1,8 miliona.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (1)

/ Povezano

/ Najnovije