Neobično prijateljstvo: Slijepa kokoš i pit bull postale su prave sestre

Radiosarajevo.ba
Neobično prijateljstvo: Slijepa kokoš i pit bull postale su prave sestre
Foto: Facebook / Neobično prijateljstvo

Kada su je usvojili, koka Peri imala je samo nekoliko dana, ali je nakon šest mjeseci iznenada dobila tešku infekciju oka i kasnije je i oslijepila.

Zabrinuti kako će se ova pernata ljubimca snaći slijepa, porodica koja ju je udomila je počela da nalazi načine koji bi joj pomogli da vodi normalan život.

„Prilagodili smo joj okruženje. Činije za hranu smo stavili na šuškavu podlogu kako bi pomoću zvuka mogla da nađe hranu. Postavili smo niske prečage za gniježdenje, namjestili veliki otoman pored našeg kreveta u spavaćoj kako bi spavala pored nas. Zaposlili smo čak i dadilju koja ju je čuvala kada nismo kod kuće“, kazala je Christa Hubbard za The Dodo.

No, kada je Peri oslijepila, pit bull Taj, također ljubimac, osjetio je da nešto nije u redu, pa je postao njen glavni zaštitnik.

Ovaj neobičan par bio je nerazdvojan osam godina, ali Taj je uginuo prije dvije godine i Peri je postala izgubljena bez svog prijatelja.

Stoga je porodica odlučila usvojiti dva šteneta pit bulla. Peri je iznenada živnula. Poseban odnos ima s kujom Gracie koja je stalno brine o Peri i redovno joj donosi igračke ako ih ne može pronaći.

Ove dvije „sestre“ su sada stalno zajedno i izgleda da je Gracie sebi dala misiju da čuva Peri dok god je živa.

„Vjerujem daje ovo samo početak onoga gdje je Taj stao. Dvije duše su našle jedna drugu“, dodala je Hubbard.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije