Neobičan posao: Ispijajte kafe i mjesečno zarađujte više od hiljadu dolara

Radiosarajevo.ba
Neobičan posao: Ispijajte kafe i mjesečno zarađujte više od hiljadu dolara
Foto: Pixabay / Ilustracija

Za one kojima je kafa omiljeni napitak, pružila se neobična prilika za zaposlenje. Jedna kompanija će plaćati hiljadu dolara (više od 1.700 maraka) mjesečno za posao koji podrazumijeva ispijanje crnog napitka, piše portal Unilad.

Obaveza osobe koja bude radila za Business. org je da proba različite okuse kafe. Neće piti kafu iz svjetski popularnih restorana, Coste ili Starbucksa, već iz lokalnih ugostiteljskih objekata u Sjedinjenim Američkim Državama.

Kako je naveo Business. org, s obzirom na to da su zagovornici malog poduzetništva, planiraju da testiranjem okusa podignu svijest o značaju lokalnih restorana u kojima se služi kafa širom zemlje.

Ovaj posao nije tako jednostavan. Uposlenik će mjesečno morati posjetiti minimalno osam restorana. Morat će fotografisati napitak, napisati sažetak svojeg iskustva, te to podijeliti na društvenim mrežama. Morat će da uporedi troškove, koristi i nedostatke posjećivanja datog ugostiteljskog objekta u odnosu na velike lance restorana.

Business. org unaprijed će isplatiti 25 posto, a ostatak plate kada posao bude završen, navodi Unilad.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije