Neobičan oglas milijardera: Traži 10 osoba da žive s njim na luksuznom imanju

Radiosarajevo.ba
Neobičan oglas milijardera: Traži 10 osoba da žive s njim na luksuznom imanju
Foto: Twitter / Luksuzno imanje

Njemački biznismen Karl Reipen traga za 10 osoba koji će živjeti sa njim na udaljenom imanju na Novom Zelandu, koje je on opisao kao “raj”.

Multimilioner koji je svoje bogatstvo stekao prodajući ledenu kafu, objavio je reklamu čak dva puta prošle sedmice u lokalnim novinama, prenosi Telegraf Biznis.

Imanje Awakino nalazi se na zapadnoj obali Sjevernog ostrva Novog Zelanda i vrijedi 8,5 miliona novozelandskih dolara. U okviru njega nalaze se štale, vinarija.

Luksuzno imanje - undefined

Luksuzno imanje

“Mogu da žive u kućama po dvije osobe i da dijele prelijepu vinariju za druženje. Možete da uživate u šetnji, pecanju, kupovini, kajaku, gledanju ptica, plivanju ili životinjama”, naveo je on. Pozvao je da se prijave svi koji imaju do 70 godina i dadao da ako neko ima svog konja može slobodno da ga povede.

“Ako želite da živite život sa grupom zanimljivih ljudi, ovo može da bude za vas”, napisao je on u oglasu.

Imanje se nalazi na oko 90 minuta vožnje od New Plymoutha i Hamiltona. Milioner je navodno pokušao da proda imanje 2016. godine, ali do prodaje na kraju nije došlo. 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije