Neman u rijeci kod Velike Kladuše: Sat vremena se borili s njom i pobijedili

Radiosarajevo.ba
Neman u rijeci kod Velike Kladuše: Sat vremena se borili s njom i pobijedili
Foto: Nezavisne novine / Ulovio kapitalca

Ribolovac Mensudin Pehlić iz sela Trnovi nadomak Velike Kladuše ulovio je na rijeci Glini pravu grdosiju, soma kapitalca teškog čak 45 kilograma i dugačkog 117 centimetara.

Pehlić za Nezavisne kaže kako je nedavno na identičnoj lokaciji koju ne želi otkriti upecao još dva kapitalna soma, od kojih je jedan bio težak 37, a drugi 10 kilograma te ih pustio natrag u rijeku.

Dodaje kako mu je u izvlačenju ove riječne nemani pomogao kolega Enis Okić s kojima je skupa bio u ribolovu te još jedan ribolovac koji se našao u blizini.

"Jedva smo ga nas trojica nekako svladali za što nam je trebalo oko sat vremena. Neopisiv je osjećaj pobijediti toliku ribu i to se ne može riječima opisati, ovo je san svakog pravog ribolovca. Još ne mogu vjerovati da sam s prijateljima uspio pobijediti takvu neman. Nemam novca da ga prepariram pa ću ga podijeliti susjedima i prijateljima", govori Pehlić za Nezavisne.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije