Ribar izvukao neman iz Jadrana, njegova kćerka poručila: Više se ne kupam!

Radiosarajevo.ba
Ribar izvukao neman iz Jadrana, njegova kćerka poručila: Više se ne kupam!
Foto: Facebook / Grdobina

"Ovu 16 i pol kila tešku grdobinu uhitio sam na pandivjernu od samo 0,30 milimetara i na male udice. Uhitio sam je na frešku srđelu na posti Skalice (Puhalice) tridesetak metara od obale, u petak oko ure i pol.

Uspio sam je uz pomoć svog prijatelja Grgura Zadre izvući blizu obale, a onda sam je s ostima konačno izvukao na stijenu i fotografirao", ispričao je za Dubrovački vjesnik umirovljenik Lukša Carević iz Čilipa o svom kapitalnom ulovu.

Grdobinu su stari Dubrovčani zbog zastrašujućeg izgleda zvali "riba vrag", ali čilipskog ribara nije ni malo preplašila.

Naprotiv, obradovao se Lukša ulovu a priznaje nam kako je najveća šteta što ribu nisu stigli spremiti taj petak za objed:

"Ipak, bila nam je na trpezi u petak za večeru i u subotu za objed. Naravno, još bi nam draže bilo da smo uspjeli učinit festu i pogostiti brojnu rodbinu i prijatelje, ali je koronavirus sve poremetio - dodaje zadovoljni ribar čija je kći Anela objavu ovih fotografija na Facebooku šaljivo komentirala:

"Ovo čudo je ulovio moj tata! Više se ne kupam na Jadranu".

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije