Neće poznati sa turistima: Ostrvo koje okuplja najpoznatije zvijezde

Radiosarajevo.ba
Neće poznati sa turistima: Ostrvo koje okuplja najpoznatije zvijezde
Foto: Trip Advisor / Skoro 60 godina ostrvo Mustique okuplja slavne osobe

Skoro 60 godina ostrvo Mustique okuplja slavne osobe, među kojima su članovi kraljevskih porodica, muzičari i tajkuni. Ostrvo se proteže na oko 4.000 kvadratnih metara u Karibima, gdje osigurava potpunu privatnost svojim gostima.

Iako je ostrvo trebalo da ostane „tajna“, priče o događajima koji su se ovdje odigrali nekada bi završile na naslovnim stranama svih novina. Bilo je tu afera i s koktelima, ali i među članovima jet-seta.

Sve je počelo kada je britanska princeza Margaret počela da izbjegava svoje obaveze i sve češće bježi iz Buckinghamske palate u petosobnu vilu koju joj je poklonio prijatelj, ali i prvobitni vlasnik ostrva lord Colin Tennant.

Naime, Tennant je kupio ostrvo od države Sveti Vincent i Grenadina za samo 126.000 dolara u namjeri da stvori slobodan raj za njegove aristokratske prijatelje, uključujući i princezu. Paparaci nikako nisu bili dobrodošli.

A to je i značilo zabave bez ikakvih posljedica po princezu, mjesto na kojem je mogla biti ono što jeste. Te zabave su i privukle Micka Jaggera da kupi vilu na ostrvu.

Princeza i njeni prijatelji su davno otišli sa ostrva, ali njihova energija i kuće su i dalje tu. Čak je i ostrvo zadržalo prvobitnu divljinu u topografiji seoskih puteva i nenašminkanih plaža.

Ostrvo i danas posjećuju slavni poput: Briana Adamsa, Toma Forda, Hilfigera i, naravno, princa Williama i Kate Middleton. Ono što je važno jeste da se zadrži jednostavnost i privatnost na ostrvu, pa tako postoji samo 100 vila, a svaki vlasnik je dio kompanije Mustique, koja predstavlja ostrvsku vlast. Postoje samo dva mala hotela, nekoliko butika i koktel-bar.

Da biste stigli do ostrva, morate doći do Barbardosa, pa kupiti avionsku kartu kompanije Mustique koja prevozi turiste do ostrva. Čim stignete možete potražiti sobu u hotelu Cotton House ili prethodno iznajmiti jednu od pomenutih vila. Ipak, pomenuti hotel je najbolji za one koji su prvi put na ostrvu. Ima 18 soba, a tu ćete i najbrže dobiti krevet, pošto je za vile aktuelna lista čekanja. Drugi i manji hotel je Firefly i nalazi se na manjem brdu. Ima sedam individualno dizajniranih soba.

Koliko košta ovo zadovoljstvo? „Samo“ 598 eura košta noć u dvokrevetnoj sobi u hotelu Firefly.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije