Ne bacajte stare upaljače: Ovako ih možete ponovo vratiti u upotrebu

0
Radiosarajevo.ba
Ne bacajte stare upaljače: Ovako ih možete ponovo vratiti u upotrebu
Pixabay / Upaljač, ilustracija

Upaljači spadaju u grupu predmeta koji su uvijek tu, ali nestanu baš kad vam zatrebaju. Onda prevrnete cijelu kuću, napravite usputni inventar svih ladica, a upaljača nigdje. Na kraju, kad ga i nađete, slabašni plamičak koji uspijete upaliti ne traje ni tri sekunde...

Revoltirani takvim rezultatom, bijesno bacate upaljač u smeće. Ali nemojte to raditi - vaš prazni plastični upaljač može još poslužiti! Kako produžiti život praznom upaljaču pokazao je David Solucoes na TikToku. Iako njegova kreacija ne spada među najelegantnije, svakako je jedna od onih koje će nasmijati društvo i pokrenuti razgovor. I, naravno, poslužit će svrsi.

Vjerujemo da većinu stvari potrebnih za ovaj mali projekt već imate kod kuće. Za početak, uzmite prazni plastični upaljač, stavite ga u plastičnu flašu i odrežite donju trećinu pilom. Potom ocrtajte na čepu plastične boce oblik presjeka upaljača kako biste napravili rupu u koju možete postaviti upaljač.

Izraelski mediji tvrde: U zračnom napadu ranjen vođa Hezbollaha

Izraelski mediji tvrde: U zračnom napadu ranjen vođa Hezbollaha

Upaljač u čep uglavite s dnom prema dolje, pa dobro zabrtvite spoj silikonom ili masom za brtvljenje. U plastičnu bocu ulijte malo alkohola za kućanstvo i dodajte nekoliko kuglica koje ste napravili od aluminijske folije. Nakon toga dobro začepite bocu, s upaljačem na čepu. Operite ruke i vanjski dio boce, da ne bi došlo do nezgode. Prije paljenja, lagano protresite bocu lijevo-desno i kresnite kremen upaljača.

Ovaj priručni upaljač može vam dugo trajati, potrebno je samo s vremena na vrijeme dodati alkohola u bocu. Pri rukovanju s ovim priručnim sredstvom uvijek valja biti oprezan jer se ne radi o igrački, piše D&D.

@davidsolucoes_

Isqueiro Infinito para vida toda 👏🏻😱 #dicas #viral #ferramentas #tools #ideias #diy #fyp #ferramentas #isqueiro

♬ som original - David Soluções

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije