Naplatili mu kaznu od tri miliona dolara jer nije zaključao javni bicikl

Radiosarajevo.ba
Naplatili mu kaznu od tri miliona dolara jer nije zaključao javni bicikl
Javni bicikli, tamo gdje postoje, obično su najjeftinije i najjednostavnije sredstvo za kretanje u gradu, stoga je teško povjerovati da ovaj servis može nekome naplatiti kaznu od 3.2 miliona dolara.

Ipak, da je i to moguće dokazali su u Kini, gdje je izvjesnom Leeju iz provincije Hubei naplaćena kazna od 21.4 miliona juana, odnosno nevjerovatnih tri miliona dolara, prenosi britanski Telegraph.

Tačnije kazano, Lee je jednom zaboravio zaključati bicikl iz sistema Mobike, čija upotreba košta jedan juan, odnosno, 0.15 dolara, te je tek nakon tri dana uvidio svoju grešku kada mu je naplaćeno 34 juana, odnosno, oko pet dolara za 23 sata korištenja bicikla.

On je pozvao korisnički servis kompanije, pojasnivši im svoju grešku, te su iz Mobikea kazali kako mu neće naplatiti kaznu, ali da će mu s korisničkog računa skinuti 15 kredita.

Ipak, Lee je uskoro na svom korisničkom računu vidio kako mu je naplaćena astronomska kazna od tri miliona dolara, zbog čega se prepao i počeo bježati na drugi kraj zemlje.

No, prije nego je pobjegao stiglo je i objašnjenje, jer su iz kompanije istaknuli kako je vjerovatno usljed softverske greške došlo do ovakve naplate.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije