Najzgodniji deda svijeta u 80 godini dospio na modne piste

Radiosarajevo.ba
Najzgodniji deda svijeta u 80 godini dospio na modne piste
Osamdesetogodišnji Vang De Shun postao je viralna zvijezda nakon što se pojavio na modnoj reviji 2015. godine, a epitet "najzgodnijeg djeda" došao je poslije mnogo fizičkog i intelektualnog rada i truda.

Vang, koji je rođen u kineskom Shangaiju, objasnio je da se za trenutak slave spremao 60 godine, te se već s 24 počeo baviti glumom. Bio je dio nekoliko blockbustera koji su snimljeni u njegovoj zemlji, ali nikada nije imao većih ili glavnih uloga. No, ipak, nije želio odustati od svojih snova i uspjeha u umjetnosti, prenosi New York Times.

S 44 godine odlučio je uvesti još jednu novost u svoj život i aktivno je počeo učiti engleski jezik. Okušao se i kao pantomimičar, a imao je i svoje pozorište. Naposlijetku, kada su ti projekti propali, odlučio je pokušati s teretanom, koja mu je povratila snagu i figuru, zbog čega je postao i plesač.

Sve to dovelo ga je do prvog angažmana u modnoj industriji, koji je dobio sa 79 godina. Njegov hod na modnoj pisti bio je glavna tema svih medija, koji nisu mogli vjerovati koliko snage i života ima jedna osoba od skoro 80 godina.

"Kad mislite da je kasno, zapravo nije. To je izgovor da biste odustali. Niko vam ne može oduzeti uspjeh osim vas samih. Budite neustrašivi", rekao je Vang.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije