Najstariji živi zeko na svijetu proslavio svoj 16-ti rođendan

Radiosarajevo.ba
Najstariji živi zeko na svijetu proslavio svoj 16-ti rođendan
Foto: Guinness World Records / Zec Mick
Zeko pod imenom Mick iz mjesta Berwyn u američkoj saveznoj državi Illinois najstariji je živi zec prema Guinessovoj knjizi rekorda, a u februaru je proslavio 16-ti rođendan.

Vlasnica zeca Liz Rench kaže da je upoznala životinju 2004. godine kada je volontirala kao aktivistkinja za zaštitu životinja. Njena prijateljica usvojila je zeku, da bi se potom odselila, pa je ovaj ljubimac prešao da živi kod Liz Rench, pišu američki mediji.

“Ponosna sam na njega i vrlo je inspirativan. Pokazao se izdržljivim i pozitivnim tokom cijelog svog života. Bezbroj puta mislila sam da ću ga izgubiti. Zec se uspio prilagoditi, pokazao je dobro ponašanje i ostao je jak. O zečevima se brinem već 20 godina i nikada nisam imala zeca koji je živio duže od 13 godina. Mick je poseban i tako sam sretna što je moj”, ispričala je Liz Rench.

Najstariji ikada zec koji je zabilježen u Guinessovoj knjizi rekorda bio je Flopsy iz australijske savezne države Tasmanije. On je 1964. godine ušao u Guinessovu knjigu rekoda i živio je 19 godina.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije