Najstarija cheerleadersica ipak zanosno izgleda

Radiosarajevo.ba
Najstarija cheerleadersica ipak zanosno izgleda

Njezino je ime Laura Vikmanis, prošla je četvrto desetljeće života i ima dvoje djece od 11 i 13 godina. Dok traje NFL sezona, ona „divlja“ pred 60.000 ljudi i najstarija je u svom poslu.

Američki mediji raspisali su se o neobičnoj mami koja je u 40-ima odlučila ispuniti životni san. Laura Vikmanis ima već dvoje odrasle djece, cure od 11 i 13 godina, ali to ju ne smeta da bude cheerleadersica NFL momčadi „Cincinnati Bengals“.

Sa 41. godinom ova Ben-Gal (ako se zovu navijačice „Cincinnati Bengals2 op.a.) je i službeno najstarija cheerleadersica u NFL ligi. Laura je specijalistica za dijetetiku i pravilnu ishranu, a vikendima plesom i pjesmom bodri „Bengalse“ na stadionu Paul Brown pred 60.000 ljudi.

I još nešto – u prvoj Laurinoj sezoni otkako je postala njihova cheerleadersica, „Cincinnati Bengalsi“ igraju odlično i imaju skor pobjeda i poraza (7-2). Ne znamo je li to povezano ili nije, ali je u svakom slučaju vrlo zanimljivo, zar ne?

net.hr/radiosarajevo.ba

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije