Najljepše skrivene plaže u Hrvatskoj

0
Radiosarajevo.ba
Najljepše skrivene plaže u Hrvatskoj
Foto: Journal.hr / Plaža na Visu

Jadranska obala može se pohvaliti brojnim otocima na kojima se kriju neke od najljepših uvala i plaža na svijetu.

Osim poznatih plaža na kojima je ponekad gotovo nemoguće pronaći mjesto, na Jadranu postoje brojne manje uvale i skrivene plaže gdje možete uživati u moru i suncu, miru i tišini te prirodi koja vas okružuje.

Do mnogih od njih je moguće doći jedino brodom, a zamimljive su upravo zbog svoje skrovitosti i netaknutne prirode koja će svakoga ostaviti bez daha. Ako ovog ljeta želite odmor daleko od gužve i buke, u nastavku smo izdvojili 15 najljepših skrivenih plaža koje, prema preporuci portala Journal, čekaju da ih istražite!

Oglasila se policija nakon tuče u garaži SCC-a: Ima i povrijeđenih i privedenih

Oglasila se policija nakon tuče u garaži SCC-a: Ima i povrijeđenih i privedenih

Plaža Pasjača, Popovići, Konavle

Plaža Pasjača nalazi se u malom mjestu Popovići u Konavlima. Skrivena je od pogleda i nalazi se iza strmih litica, a do nje možete doći jedino spuštajući se niz duge i vrlo strme stepenice koje su usječene u stijenu. Stijena je na 250 m nadmorske visine, tako da su spust i uspon prava mala avantura za sebe. Na plaži nikada nije gužva, a ni brodice vam neće zaklanjati vidik prema morskom horizontu.

[instagram]https://www.instagram.com/p/BWLiBC6A1yh/[/instagram]

Plaža Veli Žal, Palagruža

Na pola puta između Hrvatske i Italije nalazi se udaljeni stjenoviti otočić Palagruža. To je hrvatski najudaljeniji otok na kojem se nalazi svjetionik i meteorološka postaja i na kojem živi jedino čuvar svjetionika. Na Palagruži se nalaze i dvije netaknute šljunčane plaže, Stara Vlaka i Veli Žal. Plažu Veli Žal zovu i hrvatskim Maldivima, a sa svojom ljepotom i čistoćom, dobrim pristupom moru, šljunčanim pokrivačem, pješčanim podzemnim vodama i božanstvenim zalascima sunca, zaista je čarobno mjesto koje morate posjetiti barem jednom u životu.

Plaža Beritnica, Metajna, Pag

Kada dođete na Beritnicu, imat ćete osjećaj kao da ste došli na Mjesec. Nalazi se u mjestu Metajna na Pagu, a od Novalje je udaljena 12 kn. Na Beritnici je priroda u plitkom moru posložila tri velike kamene stijene, a ta prirodna instalacija uistinu je nezaboravan prizor. Radi se o šljunčanoj plaži do koje je moguće doći jedino pješice ili brodom. Iznad nje se uzdiže spektakularno penjište Stogaj, a pogled koji se pruža s njega je idealan za fotografiranje. Na plaži nema dodatnih sadržaja ni usluga, najbliži kafić se nalazi na udaljenosti od 2 km, što ju čini pravom poslasticom za avanturiste.

Plaža Sturič, Lopar, Rab

Otok Rab može se pohvaliti sa gotovo 50 plaža, a od toga je više od pola pješčanih. Jedna od najljepših ne samo na Rabu, već i na cijelom Jadranu je plaža Sturič, koja se nalazi na sjevernoj strani poluotoka Lopar i okrenuta je prema otočiću Sveti Grgur. Na plaži koju čine dvije predivne pjeskovite uvale možete doći pješice ili brodom, a stvorena je za uživanje. Nema nikakvih sadržaja ni infrastrukture, a krase ju netaknuta priroda i čisto more pa se spremite na pravi robinzonski doživljaj! Plaža je super i za malu djecu jer se more spušta vrlo sporo i morat ćete prijeći više od 100 metara mora da biste zaplivali.

Uvala Stiniva, Vis

Biser splitskog arhipelaga svakako je otok Vis, a najveća tajna otoka je predivna plaža u uvali obgrljenoj stijenama koje ju skrivaju čak i od brodova u prolasku. Skrivenost uvale i plaže Stinive dio su njezine magične privlačnosti. Do ove skrivene oaze doći ćete samo ako ste spremni na planinarenje po uskim putevima kroz strme stijene. Zbog toga što je okružena visokim stijenama, na ovoj plaži uvijek ima prirodnog hlada. Osim malenom stazom, do uvale Stiniva možete doći jahtama, manjim ili većim jedrenjacima pa se usidriti i uživati u njenim ljepotama.

Plaža Storišće, Baška, Krk

Storišće je idilična uvala na otoku Krku i omiljena među svima koji vole uživati u miru, daleko od gužve. Do nje možete doći pješice preko vijugavog i strmog puta ili autom koji možete parkirati na parkingu udaljenom 1 km, a zatim nastaviti pješice. Plaža nema nikakvih sadržaja, a krase ju kristalno čisto more, netaknuta priroda i predivan pogled.

Plaža Sv. Ivan, Lubenice, Cres

Plaža sv. Ivan nalazi se u uvali podno Lubenica, mjestašca koje se nalazi na strmoj litici s koje se pruža prekrasan pogled na ovu bijelu šljunčanu plažu. Jedna je od najljepših plaža na otoku Cresu. Do nje možete doći pješice iz Lubenica ili brodom. Plaža je zanimljiva upravo zbog svoje skrovitosti, netaknute prirode i mirisa. Idealna je za miran odmor, jer zbog nepristupačnosti plaže na njoj nikad nećete susresti puno kupača.

Uvala Mali Bok, Orlec, Cres

Još jedna uvala na otoku Cresu koju moramo izdvojiti je uvala Mali Bok. Nalazi se u malom mjestu Orlec, koji se nalazi nedaleko od grada Cresa. Uvala krije šljunčanu plažu s predivnim, čistim morem, a zaklonjena je visokim stijenama koje donose hlad. Do Malog Boka dođi ćete strmom stazicom, no uloženi trud svakako će vam se isplatiti.

Plaža Golden Bay ili Velo Čelo, Krk

Plaža Golden Bay, koju mnogi nazivaju i Velo Čelo ili Biškupići, prelijepa je šljunčana uvala koja se nalazi na zapadnoj obali otoka Krka, nekoliko kilometara sjeverno od mjesta Stara Baška. Zbog velike strmine pješice nije moguće doći do plaže pa je jedini pristup plaži brodicom zbog čega je popularna među nautičarima. Šljunčana plaža nalazi se ispred visoke impozantne stijene u području gdje obitavaju bjeloglavi supovi. Tu su i dvije manje spilje pored same plaže.

Plaža Krcalo, Jakišnica, Pag

Plaža Krcalo nalazi se na sjeverozapadnoj strani otoka Paga u mjestu Jakišnica. Radi se o divljoj, malo poznatoj, ali lijepoj šljunčanoj plaži na kojoj nikad nema previše gužve. Do plaže nema puta pa se potrebno probiti kroz kamenjar i maslinik.

Plaža Betina špilja, Dubrovnik

Betina špilja je šljunčana plaža u Dubrovniku koja se nalazi u špilji između vile Šeherezada i plaže Gjivovići. Plaža je dobila ime po nadimku Bete, kako su zvali velikog dubrovačkog naučnika Marina Getaldića, koji je u špilji vršio razne optičke pokuse i istraživanja. Na plažu se ne može doći kopnenim putem, već isključivo morskim. Najbliže za doplivati do nje je s plaže Gjivovići, a postoji i mogućnost vožnje kanuom do špilje uz pratnju vodiča. Pošto je dosta nepristupačna, ovdje nikad nema puno kupača. Potpuni je mir i tišina, a osjećate se kao odvojeni od svijeta.

Uvala Svitla, Ugljan

Otok Ugljan ima mnogo malih, usamljenih uvala na kojima možete uživati u miru i tišini. Jedna od njih je i uvala Svitla. Nalazi se na južnoj strani otoka, oko 2 km od grada Kali i oko 3,5 km od grada Preko. Od Preka do uvale možete doći po neasfaltiranom putu. U uvali se nalazi samo jedna vikendica, s prekrasnim pogledom na Dugi otoko, otok Iž i Kornate.

Plaža Jezero, Pelješac

Ova šljunčana plaža nalazi se u blizini mjesta Dube na Pelješcu i idealna je za sve one koji traže bijeg od gužve i vrućina. Radi se o mirnoj i osamljenoj plaži na kojoj čak i na vrhuncu sezone nećete sresti puno ljudi. Kao i većina već navedenih plaža, i do plaže Jezero je moguće doći jedino morskim putem. Idiličan pogled na Biokovo i jezero koje s kopnene strane okružuje ovu divnu plažu osiguravaju savršeni mir i idilično okruženje.

Otok Proizd, Korčula

Osim kupanja uz obalu, oni koji se odluče za ljetovanje u Veloj Luci svakako trebaju posjetiti otok Proizd koji se nalazi na samom ulazu u duboki velolučki zaljev. Otok je prepun bujne mediteranske vegetacije, prekrasnih plaža te je okružen toplim, čistim morem. Bili Boci, tri najljepše plaže Vele Luke nalaze se na sjevernoj strani ovog otočića, a do njih vodi nekoliko pješačkih staza. Proizd okružuje kristalno čisto more i predivne šljunčane plaže u kamenitim uvalama. Ovdje se u pravom smislu osjeća snaga mora, sunca i prirode.

Uvala Zabodarski, Mali Lošinj

Plaža Zabodarski je jedna od najljepših lošinjskih divljih plaža, a krase je stijene koje izranjaju iz mora, kao i prekrasan pogled na otočić. Nalazi se ispod luke Mali Lošinj, a od centra je udaljena 8 km. Do nje možete doći pješice, biciklom ili autom kojeg možete parkirati u blizini. Ako ne volite prenapučene i bučne plaže, ova plaža je idealna. Okolne borove šume daju joj hlad, a svojim zelenim granama stvaraju opušajuću atmosferu. S obzirom da je more pri obali dovoljno plitko, plaža Zabodarski odličan je izbor za obitelji s malom djecom.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije