Top 10 najljepših plaža Jadrana: Pravi dragulji, za neke malo ko zna

5
Radiosarajevo.ba
Top 10 najljepših plaža Jadrana: Pravi dragulji, za neke malo ko zna
Foto: Zoran Jelača / Otok Vis

Ko je mogao isplanirao je bijeg na Jadransku obalu za ovaj vikend. Donosimo vam najljepše plaže u Hrvatskoj za svačiji ukus - od pješčanih i prepunih zabavnih sadržaja, do onih skrovitih za koje malo ko zna.

Galebove stijene - Pula

Brojne stijene koje strše iz mora, i plićaci kojih gotovo niti nema, pružaju dovoljno zabave i adrenalina ljubiteljima skokova u vodu s velikih visina.

Otkrivamo o čemu će glasati zastupnici Narodne skupštine RS

Otkrivamo o čemu će glasati zastupnici Narodne skupštine RS

Za one koji ne žele skakati u vodu spilja u Galebovim stijenama dostupna je putem kanua, ili se do nje može - doplivati. Plaža je okružena gustom borovom šumom koja nudi hlad i za najvrućih ljetnih dana. Na samom početku plaže nalaze se i pristupačne stjenoviti, ravan dio plaže koji je pristupačan i za porodice s djecom.

Uvala Čikat - Otok Lošinj

Uvala na miomirisnom otoku Lošinju nije bez razloga postala omiljena destinacija svjetskog jet-seta. Još od vremena Austro-Ugarske kada su se tu radile vile za odmor, do današnjih dana kada u uvali uživaju posjetitelji brojnih hotela s pet zvjezdica.

No ova gustom borovinom optočena uvala otvorena je za sve posjetitelje otoka. Šetnicama uz more povezana je sa susjednim uvalama - Sunčanom i Srebrnom uvalom, a do nje se može doći i cestom koja ide iz mjesta Mali Lošinj.

Posjetiteljima su dostupni brojni sadržaji - moguć je najam brodica, pedalina, kajaka te katamarana na jedra. Na plaži se nalazi škola surfanja, škola ronjenja, akvapark, sportovi na vodi, jedrenje, vaterpolo, jedrenje na dasci, animacija i aqua aerobic. Od ljetne vreve možete se udaljiti laganom šetnjom i odmoriti uz more u samoći i hladu borovine.

Uvala Čikat - undefined

Foto: Visit.hr: Uvala Čikat

Rajska plaža - Otok Rab

Najveća i najpoznatija pješčana plaža u Loparu na otoku Rabu definitivno je Rajska plaža - gotovo dva kilometra kristalno čiste vode i očuvanog okoliša koji ju okružuje zaslužni su što se upravo ona našla na CNN-ovoj listi Top 100 svjetskih plaža. Posjetitelji osim u moru i pijesku mogu uživati u bogatoj ponudi sadržaja poput odbojke na pijesku, tobogana ili parasailinga, što je čini idealnom za obitelji s djecom. Na južnom dijelu nalazi se dio na kojem ćete nesmetano moći uživati i s četveronožnim ljubimcima, piše Gloria.hr.

Kraljičina plaža - Nin pokraj Zadra

Ogromna pješčana plaža, kraljevskog imena, nalazi se u Ninskoj laguni pokraj Zadra. Specifično je da se sastoji od kilometara plićaka, pješčanih otočića, a ima i ljekovitog blata s kojim se posjetitelji mogu namazati i time zabavljati djecu koja su oduševljena prizorom. Uz plažu se nalazi i borova šuma koja nudi prirodan hlad. Djeca će satima raditi kule od pijeska, a da bi se okrijepili brinu se lokalni prodavači koji neprestano obilaze plažu i nude hranu poput - kuhanog kukuruza, krafne i slično.

Sakarun - Dugi otok

Jedna od najpoznatijih plaža u cijeloj Hrvatskoj je plaža Sakarun na Dugom Otoku. Plaža nudi kristalno bistru tirkiznu vodu i pogled na otvoreno more. Pješčana plaža duga je oko 800 m, okružena je borovima, a u blizini plaže se nalaze i barovi za okrepu.

Zlatni rat - Otok Brač

Zlatni rat u Bolu na Braču je, uz svoj upečatljiv i neobičan oblik, idealna destinacija za ljubitelje vodenih sportova poput jedrenja ili uspravnog veslanja na dasci. Ljepota ove jadranske plaže prepoznata je već odavno te se Zlatni rat redovito nalazi na top-listama najljepših plaža na svijetu.

Punta rata - Brela

Jedna od najljepših šljunčanih plaža svijeta nalazi se na zaštićenom području, rtu prekrivenom borovom šumom. Ova plaža, kao i rivijera Brela često se nalazi na top listama svjetskih medija. Plaža je šljunčana, zbog čega je prikladna za obitelji s djecom. Lijepo je uređena i nudi ležaljke, suncobrane, tuševe i razne vodene sportove. U blizini plaže Punta rata smješteni su brojni ugostiteljski objekti, restorani i barovi u kojima gosti mogu predahnuti od kupanja i uživati u romantičnom zalasku sunca.

Stiniva - Otok Vis

Kao najveća tajna otoka Visa definitivno je predivna plaža Stiniva u uvali obgrljenoj stijenama koje ju skrivaju čak i od brodova u prolasku. Skrivenost uvale i plaže Stinive dio su njezine mistične privlačnosti. Do ovog bisera stiže se ili planinarenjem, ili vodenim putem, za koji je potrebno unajmiti ili voziti dovoljno maleno plovilo.

Otočić Proizd - Otok Korčula

Svatko tko dođe u Vela Luku ili na Korčulu definitivno sazna da bi osim predivnih plaža uz obalu barem jednom trebao posjetiti otok Proizd koji se nalazi na samom ulazu u duboki velolučki zaljev. Prepun bujne mediteranske vegetacije, na njemu se nalaze predivne šljunčane plaže, okružuje ga toplo čisto more. Bili Boci, tri najljepše plaže Vele Luke nalaze se na sjevernoj strani ovog otočića, a do njih vodi nekoliko pješačkih staza.

Plaža Betina špilja - Dubrovnik

Šljunčana plaža u Dubrovniku koja se nalazi u špilji između vile Šeherezada i plaže Gjivovići. Betina špilja dobila je ime po nadimku Bete, kako su zvali velikog dubrovačkog znanstvenika Marina Getaldića, koji je upravo u toj špilji izvodio razne pokuse i istraživanja. Na plažu se može doći isključivo morskim putem. Najbliže za doplivati do nje je s plaže Gjivovići, a postoji i mogućnost vožnje kanuom do špilje uz pratnju vodiča. Upravo zato što je dosta nepristupačna, ovdje nema puno kupača. Plažom vladaju mir i tišina, kao da ste odvojeni od svijeta.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (5)

/ Povezano

/ Najnovije