Najbrži test ličnosti: Stisnite pesnicu i saznajte nešto o sebi

0
Radiosarajevo.ba
Najbrži test ličnosti: Stisnite pesnicu i saznajte nešto o sebi
Foto: Studomat.ba / Test ličnosti

Ako vas neko zamoli da stisnete pesnicu, kako ćete to uraditi? Možda djeluje blesavo, ali ovo zapravo otkriva dosta toga o vama.

Postoje tri načina da se stisne pesnica, a u zavisnosti od toga kako vi to radite (ali automatski, bez razmišljanja) to nekome s kim razgovarate može da otkrije neke vaše karakteristike.

Test ličnosti - undefined

Foto: Studomat.ba: Test ličnosti

Ukoliko vam pesnica izgleda kao na slici pod rednim brojem 1:

Oštroumni ste i lijepo se izražavate, ali ste pomalo stidljivi, što vam onemogućava da u punoj mjeri ispoljite te osobine. Zato vas mnogi smatraju ćutljivom i nekomunikativnom osobom. Precizni ste i pedantni, i ponekad zahtijevate od sebe previše, što dovodi do nepotrebnog nespokoja. Pronicljivi ste, pokušavate da ne narušavate svoju unutrašnju harmoniju. Ljudima pored vas je veoma komforno.

Ponekad postajete nepodnošljivo tužni od misli da ne možete tek tako graditi odnose, sa lakoćom se adaptirati u nove kolektive i biti duša kompanije. Ne primajte to k srcu, jer je dovoljno da postanete malo fleksibilniji i druželjubiviji, i ljudi, koji su se plašili da vam priđu, odmah će promijeniti svoje mišljenje o vama.

Ukoliko vam pesnica izgleda kao na slici pod rednim brojem 2:

Komunikativni ste, privlačite različite ljude. Prijatelji vole vašu iskrenost i duhovitost. Sigurni ste u sebe, imate jako razvijen osećaj samopoštovanja. Odličan ste vođa među prijateljima, i dobar lider u poslu. Međutim, u donošenju smjelih odluka spriječava vas strah od neuspjeha, jer neuspjeh može da povrijedi vaše samoljublje.

Često imate potrebu za ohrabrenjem i pohvalama. Pa šta, nije to tako loše. Važno je da ne prestanete da vjerujete u sebe, čak i ako vam ne govore koliko ste dobri. Sasvim je moguće da se, jednostavno, nalazite među ljudima koji su ljubomorni na vaš uspjeh.

Ukoliko vam pesnica izgleda kao na slici pod rednim brojem 3:

Imate tendenciju da pomažete ljudima čak i onda kad vam to donosi neke neugodnosti. Stalno ste u potrazi za novim znanjima, iskustvima, izuzetno energični i pomalo nestrpljivi. Takve kao vi nazivaju avanturistima i neustrašivima, ali u isto vrijeme, mnogima od vas neće pasti na pamet koliko je često i vama potrebna zaštita i pomoć, piše Studomat.ba.

Vama je od životne važnosti priznanje i prihvatanje, jer se često suočavate sa ljudima koje koriste vašu dobrotu. Ali, jaka unutrašnja srž ipak vam ne dozvoljava da rizikujete i odustanete od ljudi. Vi i dalje nastavljate da čuvate i štitite one koji koriste vašu plemenitost, jedino što postajete malo oprezniji.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije