Najbizarnija alkoholna pića na svijetu

Radiosarajevo.ba
Najbizarnija alkoholna pića na svijetu
Pixabay / Ilustracija
U nekim dijelovima svijeta postoje krajnje neobična alkoholna pića. Tako je sastojak nekih od tih pića mrtav miš ili životinjski penis.

Vino mladunca miša iz Azije

Ovo piće okrijepit će vas ako se loše osjećate, tako bar kažu stručnjaci za tradicionalnu istočnjačku medicinu. Osim toga, vino s novorođenim miševima korisno je i za liječenje respiratornih infekcija i poremećaja rada jetre. Do pića se dolazi tako što se tek rođeni miševi ubacuju u rižino vino i ostavljaju da fermentiraju tokom godine.

Zmijsko vino

Ovo piće, koje se koristi kao lijek, pravi se tako što se neka od otrovnih zmija ubaci u flašu rižinog vina i tu ostavi nekoliko mjeseci. 

Piće od tri penisa

Kinezi su za potenciju koristili piće od tri penisa koje se sastoji od rižinog vina u kom su stajali penisi foke, psa i jelena. 

Kumis

U ovom slučaju riječ je o fermentiranom kobiljem mlijeku koje sadrži male količine alkohola.

"Kiseli prst"

Jedan hotel u Kanadi služi viski“kiseli prst” – u kojem se nalazi pravi mumificirani ljudski nožni prst. Prst ne smijete progutati. Jedan muškarac progutao je prst iz pića i morao platiti kaznu od 500 dolara, piše Huffington Post.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije