Kakva ponuda za posao: Plaća od 1.500 dolara i plaćeno putovanje oko svijeta

Radiosarajevo.ba
Kakva ponuda za posao: Plaća od 1.500 dolara i plaćeno putovanje oko svijeta
PrtScr / Derek i M'Kenzie Tillotson
Kako vam zvuči ovo: mjesečna plaća od 1.200 do 1.500 dolara, dan ili dva slobodno u sedmici, a sve to uz potpuno plaćeno putovanje oko svijeta?

Riječ je o oglasu za, kako mnogi tvrde, „posao iz snova“ koji je na YouTubeu objavila obitelj Tillotson iz SAD-a.

Naime, Derek i M'Kenzie i njihovo troje djece planiraju ovog jula krenuti na put oko svijeta, te im je potrebna dadilja za njihovo troje djece koja će ih pratiti u ovoj avanturi.

Putovanje kreće u New York Cityju, a nastavlja se u Islandu, Skandinaviji, Poljskoj, Mađarskoj, Italiji, Španiji, Turskoj, Austriji, Njemačkoj i Francuskoj. Potom slijede dvije sedmice pauze za Božić, kada se obitelj vraća u SAD, a onda idu zapadno – Havaji, Novi Zeland, Azija..

U oglasu su naveli kako im je želja pronaći osobu koja će voljeti njihovu djecu kao i oni, čak i kad su zločesti. Saopćili su da će dadilja biti ravnopravni član obitelji čije će se mišljenje uvažavati i poštivati, a, kako će djecu morati školovati na putu, važno je i da ima iskustva u podučavanju.

Iako pojedini smatraju da je plaća premala za toliko odgovornosti, na adresu obitelji Tillotson stiglo je već više od 20 hiljada prijava:

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije