Nadiya Hussain svakodnevno trpi zlostavljanja jer je muslimanka

Anadolija
Nadiya Hussain svakodnevno trpi zlostavljanja jer je muslimanka
Standard.co.uk / Nadiya Hussain
Nadiya Hussain (31), pobjednica najvećeg kulinarskog showa u Velikoj Britaniji izjavila je kako su rasističke uvrede i komentari koje doživljava kao muslimanka - njena svakodnevica.

Hussain, koja je prošle godine pobijedila u kulinarskom takmičenju "Great British Bake Off", za tamošnje medije izjavila je kako se svakodnevno suočava sa antimuslimanskim komentarima što naziva zlostavljanjem.

"Znam da je to glupo, ali to je postalo sastavni dio mog života. To očekujem, to se dešava svakodnevno", izjavila je Hussain. 

Rasističko zlostavljanje, kako ga je nazvala, ipak je, kaže, čini još odlučnijom u tome da bude uzor za svoje troje djece te da dostojanstveno predstavlja širu muslimansku zajednicu. 

"Volim što sam Britanka, volim živjeti ovdje. Ovo je moj dom i želim da moja djeca budu ponosna na to. Ne želim da mi djeca odrastaju 'obilježena', zato živim što pozitivije mogu", rekla je Hussain koja je odrasla u Bangladešu. 

Govoreći o svom novom životu u Velikoj Britaniji, istakla je kako je uvijek željela napredovati jer je "cijeli život posmatrala kako se njeni roditelji žrtvuju za njenu braću i sestre".

Hussain je ponijela titulu najbolje u showu koji je bio najgledaniji televizijski show u 2015. godinu, a pratilo ga je 15 miliona gledalaca. 

Njen prvi kuhar "Nadiyina kuhinja" objavljen je u junu ove godine, a torta koju je sama napravila poslužena je za 90. rođendan britanske kraljice Elizabethe II.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije