Na oduševljenje mnogih: Jedan kilogram 'Nutelle' za 8,5 maraka

Radiosarajevo.ba
Na oduševljenje mnogih: Jedan kilogram 'Nutelle' za 8,5 maraka
Foto: Unsplash / Nutella

Britanski lanac trgovina Morrisons je snizio cijenu tegle Nutelle od jedan kilograma na nevjerovatne četiri funte odnosno 8,5 maraka, piše portal LadBible.

U Ujedinjenom Kraljevstvu, kao i ostatku svijeta je ovaj čokoladni namaz izuzetno poznat i tražen. Zbog toga je ova cijena za ovu količinu poslatice izazvala veliku pažnju.

Mjesto nastanka Nutelle je italijanska regija Piedmont. Nastala je zbog nestanka kakaa. Zbog toga su njeni tvorci odlučili namaz proizvoditi preradom lješnjaka. Od 1952. godine se ovaj namaz na tržištu prodaje pod sadašnjim imenom.

Najčešće se konzumira uz hljeb i palačinke, te je omiljeni dodatak različitim poslasticama. Kako je navodi LadBible, čak postoji i pizza od Nutelle.

Nutella je toliko popularna da njena zvanična Facebook stranica čak ima 31 milion lajkova, a svakih 2,5 sekundi se proda jedna tegla ovog namaza u svijetu.

Postoji i Svjetski dan Nutelle koji se obilježava svakog februara.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije