Na dan vjenčanja izgubio prstenje, ženina reakcija ga iznenadila

1
Radiosarajevo.ba
Na dan vjenčanja izgubio prstenje, ženina reakcija ga iznenadila
Foto: Pexels / Ilustracija / Vjenčano prstenje

Ne mogu vjerovati da sam ih u silnoj žurbi izgubio, a još sam ih ostavio i za kraj da budu na sigurnom dok druge stvari stavljam u auto, rekao je Zagrepčanin Ž. Đ. za portal 24sata koji je vjenčano prstenje izgubio u okolici Jaruna netom prije polaska na vjenčanje.

Bilo je to u petak, 15. septembra. Taj je datum bio ugraviran i na prstenju.

"Ostavio sam ih na krovu i krenuo. Prstenje je bilo u staklenoj kutijici. Ma u glavi je bilo sto misli i sto stvari koje je trebalo srediti. Kada sam išao u auto, naravno sa željom da sve pođe po planu, zaboravio sam staviti prstenje u auto sa sobom. Bili su u kutijici lijepo sigurni. I ostali su na krovu. Kako mašeš ljudima, pozdravljaš ih, ne kužiš da si nešto zaboravio", rekao je Zagrepčanin.

Pročitajte finalni tekst prijedloga Rezolucije o genocidu u Srebrenici

Pročitajte finalni tekst prijedloga Rezolucije o genocidu u Srebrenici

Sve je bilo super do prvog zavoja. 

"Tad je vjerovatno kutijica pala s krova", priča mladić.

Koliko treba izdvojiti ako želite poznate pjevače na svadbi? Jedna pjevačica ruši sve rekorde

Koliko treba izdvojiti ako želite poznate pjevače na svadbi? Jedna pjevačica ruši sve rekorde

"Dan nakon sam na tom istom zavoju našao komadiće stakla kutijice i dekoraciju koja je bila s njima. Najtužnije je što sam našao i trakice koje su na prstenima bile zavezane kao mašnice. Znači da ih je neko vjerovatno namjerno uzeo kad ih je našao bez namjere da ih vrati. Završilo je i tužno i sretno. Nismo se previše zamarali s time i dopustili da nam to pokvari dan", objasnio je.

Jedino što ga je taj dan mučilo, rekao je, bila je grižnja savjesti zbog izgubljenih prstena.

"Žena nije bila ljuta, iznenadit ćete se, ali reagirala je pozitivno. Znala je da nije bilo namjerno pa onda nije ni vidjela razlog ljutnji. Shvaća da mi je bio propuh u glavi zbog svih silnih obaveza na koje smo morali misliti i da nije nimalno bilo namjerno jer smo čitavo vrijeme pričali o njima, kako ih ne smijem zaboraviti. Cijelo vrijeme mi je govorila 'nemoj ih zaboravit, nemoj ih zaboravit', ali eto nisam ih zaboravio već sam ih izgubio", našalio se Zagrepčanin.

Uzeli su od rodbine prstenje i oženili se.

"Imali smo lažno prstenje za crkvu i rezervni plan, gledali smo od koga možemo posuditi prstenje čisto da imamo nešto s čime možemo obilježiti svoju ljubav. Nismo ni prvi ni zadnji koji su zaboravili ili izgubili prstenje. Uzeli smo rezervne prstenje braće i njihovih žena. Znali smo samo da nećemo otkazati vjenčanje nakon mjeseci planiranja. Ne znam ko bi odgodio vjenčanje. Da sam slomio nogu, ja bih se i dalje pojavio", rekao je.

Lijepa BiH: Pravoslavni svećenik zapjevao na svadbi efendije iz Mrkonjić Grada

Lijepa BiH: Pravoslavni svećenik zapjevao na svadbi efendije iz Mrkonjić Grada

Nestanak prstena su objavili u Facebook grupama te su se raspitali u lokalnim kafićima i dućanima.

No, niko nije niti vidio niti čuo za izgubljeno prstenje.

Nadaju se da će se pronaći netko ko će ih vratiti.

"Da to neko želi vratiti, vratio bi. Ne bi skidao uopće te vrpce koje su bile zavezane na njima. Nema razloga. Neko je vjerojatno vidio laku zaradu ili su mu se možda svidjeli pa ih je odlučio prisvojiti. Malo mi je tužno da neko uzme prstenje koje na sebi ima baš taj datum i ugravirano. Znali su sigurno da će se neko vratiti po njih", rekao je.

Iako su im ljudi u komentarima ispod Facebook objave pisali da im je to znak, oni smatraju da materijalni gubitak nije odraz njihove ljubavi.

Prazne koverte na svadbi: Ispovijest jednog mladoženje pokrenula veliku raspravu

Prazne koverte na svadbi: Ispovijest jednog mladoženje pokrenula veliku raspravu

"Gubitak prstena je nevažan u usporedbi s odnosom kojeg imam s partnericom. Veći mi je znak kada se neko svađa i tuče po cijele dane nego kada se ovako nešto izgubi čisto zato što nisi bio svoj. To je bio poseban dan, normalno je da si pod tremom. Mi ćemo svakako dati napraviti nove", zaključio je.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (1)

/ Povezano

/ Najnovije