Muškarcu iz stomaka izvadili 263 novčića i 100 eksera

Radiosarajevo.ba
Muškarcu iz stomaka izvadili 263 novčića i 100 eksera
Hirurzi koji su operirali pacijenta Maksuda Khana zbog bolova u abdomenu, u njegovom stomaku su pronašli 263 novčića i stotinu eksera.

Khan je primljen u bolnicu zbog strašnih bolova, te su doktori napravili endoskopiju i pronašli i desetine žileta, komada stakla, kamenčića i komad željeznog okova.

Hirurzi u bolnici Sanjay Gandhi u Satni, Madhya Pradesh, Indija su izvadili ukupno sedam kilograma stranih predmeta iz njegove utrobe.

Vjeruje se da Khan pati od mentalnih problema, te je informirao osoblje bolnice da je počeo sa navikama "jedenja metalnih predmeta" nakon što se počeo boriti depresijom.

"Bili smo šokirani nakon što smo otkrili eksere i novčiće u njegovom stomaku. Ovo je prvi slučaj u našoj karijeri", kazao je vodeći hirurg Priyank Sharma.

Doktori su dodali kako je Khan radio kao vozač i često je gutao novčiće koje su mu dali putnici. Operacija je napravljena u zadnji čas, pošto su ekseri probili dio stomaka i izazvali unutarnje krvarenje.

Khan je obećao da neće više konzumirati strane predmete, piše Independent.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije