Muškarci tokom zime imaju veću potrebu sa seksom, a ovo je glavni razlog!

Radiosarajevo.ba
Muškarci tokom zime imaju veću potrebu sa seksom, a ovo je glavni razlog!
Foto: Thinkstock / Ilustracija
U anketi koja je nedavno provedena pomoću jedne aplikacije za 'online dating' pokazalo se da su muškarci ti koji, čak više od žena, imaju potrebu zimske mjesece provesti s nekim.

I ne samo da imaju veću želju za seksom, već im se raste i želja za nježnošću, romantikom i prisnosti.  

Tako je, na uzorku od hiljadu muškaraca, svaki peti odgovorio da bi u zimsko doba vrijeme radije provodio i s partnericom za koju 'nije toliko zagrijan', nego sam.

Pokretači ankete su odgovor zašto je to tako potražili kod terapeutkinje za bračne probleme i probleme u vezama dr. Rachel A. Sussman. 

"Koliko su god ljeti muškarci uzbuđeni oko činjenice da su slobodni, i u to vrijeme obično izbjegavaju emotivne veze da bi mogli raditi što i kada žele, toliko im je zimi neprihvatljiva emocionalna i seksualna praznina, uglavnom jer se, baš kao i žene, tada osjećaju usamljeno", objasnila je dr. Sussman.

No ostalo je pitanje pojačane potrebe za seksom, s obzirom na to da su se većinom izjasnili kako im je zimi seks važniji. A razlog zašto su muškarci doslovno više napaljeni zimi je vrlo banalan, tvrdi dr. Sussman.

Njeno je objašnjenje da, za razliku od ljetnih mjeseci kada se djevojke razodijevaju i pokazuju većinu svog tijela, zima muškarcima zagolica maštu. Jer, kaže dr. Sussman, nije onako kako mnogi vjeruju, da tipove uvijek uzbuđuje što veća izloženost tijela, prenosi portal 24sata.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije