Muke jednog Srbijanca: Kako da vežem pojas kad imam 200 kila?

Radiosarajevo.ba
Muke jednog Srbijanca: Kako da vežem pojas kad imam 200 kila?
Novosti.rs / Svetislav Blagojević Frnja naplaćao se kazni

U automobilima ne postoji pojas koji bi mogao da "veže" Svetislav Blagojević Frnja (67), jer ovaj Jagodinac, iz Srbije, ima gotovo 200 kilograma.

Za njegov slučaj nije "čuo" ni Zakon o sigurnosti saobraćaja, iako ima čak 353 člana.

„Policija me je zaustavila u nedavnoj raciji. Pisali su mi kaznu, jer nisam vezao pojas. Pokazao sam im da ne mogu da ga vežem, ali mi je policajac rekao da ću, ipak, morati da platim kaznu. Pošto nisam htio da potpišem zapisnik, napisao mi je prijavu pa ću morati kod sudije za prekršaje“, kaže Blagojević za "Novosti".

U Agenciji za sigurnost saobraćaja rekli su da je tačno da Zakonom o bezbjednosti saobraćaja nije propisano rješenje ovog problema, da je policajac u pravu, jer svi moraju da koriste pojas i da će biti kažnjeni ako to ne učine. Blagojević bi trebalo da produži svoj pojas, da automobil potom odveze na ispitivanje i plati atest za pojas. U Agenciji su još dodali da im se još niko iz Srbije nije obratio zbog ovog problema.

„Zašto sam onda kupio automobil? Vozačku dozvolu imam gotovo pola vijeka, bez problema prolazim sve ljekarske preglede prilikom produženja vozačke dozvole, automobilom upravljam bez naočara. Pojas ne mogu da koristim više od 10 godina. Čak i da produžim pojas u svom automobilu, kako ću to da učinim kao suvozač u taksiju ili kad me poveze prijatelj“, pita se Blagojević i dodaje da ne postoji putnički automobil u koji može da se uvuče na zadnje sjedište, osim kad je riječ o kombiju.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije