Mozgalica koja je mnoge namučila: Koja čaša će se prva napuniti?

/ Komentari (10)

Povratak na članak
Objavite komentar kao gost ili se prijavite.

NAPOMENA: Komentari su isključivo lični stavovi autora. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i pisanja komentara koji podstiču na mržnju. Strogo zabranjen bilo kakav govor mržnje na portalu radiosarajevo.ba, zbog kojeg možete biti krivično procesuirani. Radiosarajevo.ba ima pravo i obavezu da na zahtjev zvaničnih organa dostavi podatke o korisniku čiji komentari sadrže govor mržnje, kao i da korisniku trajno blokira pristup. Obaviještavamo vas da svaki čitatelj dobrovoljno pristupa čitanju i kreiranju komentara i prihvata mogućnost da neki komentari mogu sadržavati narativ koji je u suprotnosti sa vjerskim, nacionalnim, moralnim i drugim načelima. Radiosarajevo.ba ima pravo da obriše sporne ili prijavljene komentare bez najave i objašnjenja. Radiosarajevo.ba koristi automatski sistem prepoznavanja i uklanjanja govora mržnje i drugih neprimjerenih sadržaja u komentarima.

Biba

Casa br.1.

Goran

Bilo bi dobro da date objasnjenje zasto je to casa broj 3, jer moje licno mišljenje je, da je to casa broj 1. Hvala.

Goran

Uh da, sada vidim prepreke na cevcicama, odgovor zaista jeste, da je to casa broj 3. Dobra mozgalica.

Didaa

Casa broj 3 def nije rjesenje, valjda se mora napuniti sve do cjevcice da bi kroz nju tecnost krenula. U case broj jedan otvor je odmah na dnu

Ja

Samo 3.ove druge ni neće blokirane su

Ispo

Neispravno pitanje: nije koja ce se casa prvo napuniti, vec koja ce se casa jedino napuniti. U pitanju se stvara obmana, jer da je pitanje ispravno koncipirano, ne bi dolazilo do zabune.

Sasa

Nidje veze zacepljene cijevi.

Mort Cinder

Čaša br. 1. Taj koji vidi čašu br. 3 da će se prva napuniti treba pod hitno naočale, odnosno da nauči sistem spojenih posuda.

Mort Cinder

Fakat meni trebaju naočale. Stvarno je br. 3.

Sada

Druga

/ Najnovije