Možete li riješiti ovaj matematički problem?

/ Komentari (6)

Povratak na članak
Objavite komentar kao gost ili se prijavite.

NAPOMENA: Komentari su isključivo lični stavovi autora. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i pisanja komentara koji podstiču na mržnju. Strogo zabranjen bilo kakav govor mržnje na portalu radiosarajevo.ba, zbog kojeg možete biti krivično procesuirani. Radiosarajevo.ba ima pravo i obavezu da na zahtjev zvaničnih organa dostavi podatke o korisniku čiji komentari sadrže govor mržnje, kao i da korisniku trajno blokira pristup. Obaviještavamo vas da svaki čitatelj dobrovoljno pristupa čitanju i kreiranju komentara i prihvata mogućnost da neki komentari mogu sadržavati narativ koji je u suprotnosti sa vjerskim, nacionalnim, moralnim i drugim načelima. Radiosarajevo.ba ima pravo da obriše sporne ili prijavljene komentare bez najave i objašnjenja. Radiosarajevo.ba koristi automatski sistem prepoznavanja i uklanjanja govora mržnje i drugih neprimjerenih sadržaja u komentarima.

Ee

1

Ss

Iiii šta je sada rezultat? 1, 9, 8 ???? Dokaz da se zadaci ne postavljaju pravilno. Zašto su izmišljene zagrade? Zašto u istom zadatku imamo i podijeljeno i kroz . Dokaz da matematika nije dovoljno izućrna nauka. Eh kad bi me čula moja matematičarka iz srednje škole gdje bi mi bio kraj. ( u osnovnoj).

Ishak

Ipak rezultat je 9. Kad postavimo zadatak na Njutnov način (9+1)-(3:1/3)=10- 1= 9

Gost

1

Aaaa

89-88+8 = 9

Gost

1 ka Gost 1!!!!!!! Ljudi, obrazujte se malo vise umjesto sto surfate po internetu. Matematika je jednostavna, ako zagrada nema, onda nisu ni potrebne i zadatak se moze rijesiti bez istih. :)

/ Najnovije