Penzionisani profesor matematike: Mobilni donator sperme ima 79 djece

Radiosarajevo.ba
Penzionisani profesor matematike: Mobilni donator sperme ima 79 djece

Penzionisani profesor matematike iz Burtona u Velikoj Britaniji ima prilično neobičan hobi. Naime, on putuje kombijem i ljudima širom zemlje donira spermu.

Do sad je tako postao otac 65 djece, a još 14 ih je na putu, a izjavio je da ne planira stati dok ih ne bude stotinu. Clive (62), koji sa svojom ženom ima troje djece i devetero unučadi, svoje usluge ne naplaćuje. Kad mu se netko od parova javi, on se svojim kombijem odveze do njihove kuće, malo porazgovara s njima, a zatim u stražnjem dijelu obavi "posao", piše Mirror.

"Znam da je ovo što radim neobično, ali pošto to obavim u kombiju, manje se emotivno uključujem. S primateljima malo porazgovaram, samo da im smanjim nervozu", kaže on.

Clive to ne radi preko službenih kanala, tako da zakoni u Velikoj Britaniji omogućuju da bilo koja od tih žena od njega u jednom trenutku zahtijeva alimentaciju.
 
"Upravo zbog toga sve obavljam u kombiju, kako bih dokazao da sam ja samo donor sperme", tvrdi Clive. Kaže da je njegov jedini cilj pomoći ljudima koji ne mogu imati djecu, ali ne skriva da mu je to i zabavno.
 
"Ponosan sam što sam otac 79 djece. Sretan sam zbog veselja koje donosim. Mnogo ljudi mi je reklo da sam im promijenio život. Zbog toga to radim. Želim im pomoći jer jako volim djecu", ispričao je on.
 
Pokušao se prijaviti u klinike za donaciju sperme, ali one nisu prihvaćale nikog starijeg od 45 godina. "Tad sam objavio oglas na Facebooku. Zdrav sam muškarac i vrlo aktivan. Nemam nikakvih zdravstvenih problema", objasnio je. Mjesečno obavi otprilike 16 donacija, ali ne završi svaka od njih trudnoćom.
 
"Žao mi je kad žene ne zatrudne. Zna se dogoditi da jedan mjesec nema nijedne trudnoće, a drugi četiri", kaže Clive. Stalno se podsjeća da bi tim ženama klinike za oplodnju ponudile šanse 1 naprema osam, ali bi im to puno i naplatile.
 
Ako trudnoća ne uspije pokuša ponovo, a priznao je i da neku od te djece povremeno posjeti. Njegova supruga zna da donira spermu, ali nije joj baš drago, no ne brani mu da nastavi sa svojim neobičnim donacijama.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije