Mnogi pogrešno odgovore: Ko ima prvenstvo prolaza na ovoj raskrsnici?

/ Komentari (7)

Povratak na članak
Objavite komentar kao gost ili se prijavite.

NAPOMENA: Komentari su isključivo lični stavovi autora. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i pisanja komentara koji podstiču na mržnju. Strogo zabranjen bilo kakav govor mržnje na portalu radiosarajevo.ba, zbog kojeg možete biti krivično procesuirani. Radiosarajevo.ba ima pravo i obavezu da na zahtjev zvaničnih organa dostavi podatke o korisniku čiji komentari sadrže govor mržnje, kao i da korisniku trajno blokira pristup. Obaviještavamo vas da svaki čitatelj dobrovoljno pristupa čitanju i kreiranju komentara i prihvata mogućnost da neki komentari mogu sadržavati narativ koji je u suprotnosti sa vjerskim, nacionalnim, moralnim i drugim načelima. Radiosarajevo.ba ima pravo da obriše sporne ili prijavljene komentare bez najave i objašnjenja. Radiosarajevo.ba koristi automatski sistem prepoznavanja i uklanjanja govora mržnje i drugih neprimjerenih sadržaja u komentarima.

pravila

Znakovi su stariji od određivanja prednosti smjerom, štaćereć da se poslije semafora gleda u znakove, a onda gdje ko ide?

pajdo30

***

Igi

U slučaju da semafor ne radi, autobus bi imao prednost, jer tako pokazuju saobraćajni znaci. NA SLICI SE VIDI DA I AUTOBUS IMA ZELENO SVJETLO NA SEMAFORU. Znači da ima prednost

Emil

Auto ima prednost prolaza

B. Elcin

Nemate vi pojma, svako sa kupljenim diplomom se naziva novinarom. Prvenstvo ima u svakom slučaju autobus, na osnovu saobraćajnog znaka, a zeleno svetlo je za oba vozila upaljeno.

Domagoj

U slučaju da semafor ne radi, autobus bi imao prednost, jer tako pokazuju saobraćajni znaci. NA SLICI SE VIDI DA I AUTOBUS IMA ZELENO SVJETLO NA SEMAFORU. Znači da ima prednost ka Igi Autobus skreće lijevo genije

PanzerSA

Niste u pravu, bez obzira sto je zeleno upaljeno na semaforu, malo auto je duzno propustiti bus ako i kod busa stoji upaljeno zeleno svjetlo na semaforu. Jer zasto bi onda stajao znak nailazenje na cestu s prvenstvom prolaza. I sa ispravnim i sa pokvarenim semaforima vozila u traci s sprvenstvom prolaza imaju prednost, osim kad je u pitanje hitna pomoc pod rotacijom, policija pod rotacijom ili vatrogasci pod rotacijom.

/ Najnovije