Svaka čast, ljudino: Mladić iz Vranja našao 3.500 eura i odmah ih odnio u policiju

0
Radiosarajevo.ba
Svaka čast, ljudino: Mladić iz Vranja našao 3.500 eura i odmah ih odnio u policiju
Foto: Pexels / Ilustracija / Novac

Hristijan Spasić (23) iz Vranja, bavi se humanim poslom.

Vozač je Hitne pomoći i na lice mjesta medicinski radnici uvijek stižu na vrijeme uz njegovu pomoć. Danas je glavna tema u Vranju, a sve to zbog njegovog postupka vraćanja velike količine novca albanskom državljaninu.

Da nije human samo tokom radnog vremena, već i van istog pokazuje i podvig vrijedan divljenja. Hristijan je našao veliku količinu novca i vratio je.

Ministarstvo pravde i uprave donijelo odluku: Elmir Pilav više nije predsjednik UFSIKS

Ministarstvo pravde i uprave donijelo odluku: Elmir Pilav više nije predsjednik UFSIKS

"Krenuo sam u smjenu, bilo je oko 14 sati popodne, tada sam na parkingu ostavio svoje privatno vozilo i dok sam izlazio, vidio sam malu braon torbicu koje je bila prljava, tačnije blatnjava. Otvorio sam je i vidio veliku dokumentaciju koja je bila unutra, ali i poveću količinu novca, tačnije 3.500 eura (oko 7.000 KM), počinje Hristijan priču za Telegraf.

Nije ni slutio da će njegovo veliko srce, spasiti nečiji život.

"Krenuo sam kod načelnika da mu prenesem šta sam našao i on me je uputio na policiju, u policiji je već bio i čovjek koji je izgubio novac. Ne znam kako se zove, znam samo da je iz Preševa. Taj novac i ta dokumentacija, bilo je sve za njegovo dijete koje se liječi u Italiji, on se uputio tamo i na putu izgubio novac", kaže mladić.

Podrška sa svih strana i čestitke, za Hristijanovo djelo nisu izostale.

"Svi su mi rekli da sam uradio pravu stvar, taj čovjek se zahvaljivao i ponovo se vratio nakon policije u Hitnu da se još jednom zahvali. To je lijepo kada nešto vratite i uradite ispravnu stvar, jer kako radite, tako vam se vrati", zaključuje Hristijan.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije