! / Nakon pustinje u SAD: Tajanstveni metalni stup sada se pojavio na drugom mjestu

30. 11. 2020. u 20:32:00 Radiosarajevo.ba

Shares: 155

Metalni monolit, identičan onom koji je nedavno pronađen u pustinji u Utahu, pojavio se na obronku u Rumuniji, samo nekoliko metara od povijesne tvrđave.

Struktura je pronađena na brdu Batca Doamnei u gradu Piatra Neamt, koji se nalazi u rumunjskoj sjeveroistočnoj županiji Neamt.

Dužnosnici kažu da još uvijek ne znaju kome pripada monolit i pokrenuli su istragu zašto je tamo

Monolit, visine četiri metra, otkriven je u blizini tvrđave Petrodava Dacian, poznatog arheološkog orijentira, piše Ladbible.

Tvrđava je najstariji povijesni spomenik u Piatra Neamtu, a vjeruje se da su je Rimljani uništili u 2. vijeku.

Sjajni monolit pojavio se samo nekoliko metara dalje, s jedne strane okrenute prema planini Ceahlau, lokalno poznatoj kao Sveta Gora. Jedna je od najpoznatijih planina u zemlji, a također je navedena kao jedno od sedam prirodnih čuda Rumunjske.

Dužnosnica za kulturu i nasljeđe Neamta, Rocsana Josanu, rekla je da su počeli istraživati neobičan izgled monolita.

"Nalazi se na privatnom posjedu, ali još uvijek ne znamo ko je vlasnik monolita. Nalazi se u zaštićenom području na arheološkom nalazištu", kazala je Josanu.

Tajanstveni monolit sličan je onom koji je nedavno pronađen u pustinji u državi Utah.

Taj je sada zapravo nestao. Državni Biro za upravljanje zemljištem (BLM) naveo je da su dobili vjerodostojne prijave da je objekt uklonila "nepoznata stranka".

Porijetlo metalnog bloka visokog četiri metra još uvijek nije jasno.


Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacija za Android | iPhone i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

NEMA KOMENTARA