Milioner i aristokrata (72) traži mladu ženu kako bi dobio nasljednika

Radiosarajevo.ba
Milioner i aristokrata (72) traži mladu ženu kako bi dobio nasljednika
Foto: SWNS / Sir Benjamin Slade

Sir Benjamin Slade (72), multimilioner i aristrokrata iz Velike Britanije, koji je uznemirio svjetsku javnost kada je prošle godine izjavio da traži "mladu, rasplodnu ženu" i dalje je sam, a sada je obznanio da je spreman "začiniti" ponudu.

Sir Slade prošle godine je izjavio da njegova idealna saputnica treba imati između 30 i 40 godina, i ne smije biti viša od 167 centimetara. Također, mora imati dozvolu da nosi oružje te imati znanje o pravilima života u dvorcu. Sada, ovaj ekscentrični aristokrata, koji živi u dvorcu iz 13. stoljeća u Somersetu, gostovao je u emisiji Dobro jutro, Britanija (Good Morning Britain) i izjavio je da nije pronašao svoju ženu, ali sad pokušava biti "manje agresivan".

"Sada tražim romansu, želim joj dati svoju kreditnu karticu da može kupovati dok ne padne. Želim je voditi na egzotična mjesta, volim jesti kraljevsku hranu i putovati na tajne odmore", kazao je on, pa još i poručio da će njegova supruga imati godišnji džeparac od 50 hiljada funti (oko 110 hiljada KM).

Sir Benjamin, koji je potomak kralja Charlesa II, ima nekoliko dvoraca i vlasnik je više kompanija. Nada se da će njegova partnerica sve preuzeti. "Ako bi našao ženu koja bi mogla biti i izvršna direktorica, eh to bi bilo idealno. Dvoje za cijenu jednog", dodao je i naglasio da zaista želi imati nasljednika.

"Imam brojne djevojke, ali one imaju iznad 50 godina i, ili ne žele ili ne mogu imati više djece."

Kada su ga pitali da li je razmatrao da usvoji nekoga, odgovorio je: "U pitanju su moje godine. Rekli su mi da sam star da usvojim i da sam desnički nastrojen - ako ste lovac, ako volite oružje, ribolov i jedete meso, teško ćete usvojiti dijete."

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije