Michelle Obama i Rihanna proglašene "ženama godine"

Radiosarajevo.ba
Michelle Obama i Rihanna proglašene "ženama godine"

Nagradu za žene godine Glamour dijeli već dvadeset godina pod pokroviteljstvom L'Oreala, i njome odaje priznanje ženama za velik doprinos zaštiti okoliša, poslu, športu, modi, znanosti i zabavi.

Američka prva dama Michelle Obama, R&B pjevačica Rihanna i britanska modna dizajnerica Stella McCartney nalaze se među dvanaest žena koje je magazin Glamour izabrao za žene godine.

Barbadoška pjevačica koju je svojedobno pretukao bivši dečko Chris Brown nagrađena je jer je javno progovorila o zlostavljanju u obitelji i pozvala ostale žene da ju slijede u tome. Michelle Obama je nagrađena kao uzor mlađim naraštajima žena, a kći bivšeg Beatlesa za predanu borbu za prava životinja i kreacije bez krzna ili kože.


Među ženama godine su i tenisačica Serena Williams, za osnivanje zaklade za financiranje obrazovanja američkih studenata, i novinarke Laura Ling i Euna Lee, koje su dio godine provele u sjevernokorejskom zatvoru.

Političarke na popisu "žena godine" predstavljaju prva američka veleposlanica pri UN-u afroameričkog podrijetla Susan Rice i kalifornijska prva dama Maria Shriver.

Glamour je nagradio i aktivisticu za ljudska prava Mayu Angelou, pedijatricu Jane Aronson, čelnicu svjetske zaklade za siročad, i Marissu Mayer, jednu od čelnica Googlea.

Inače, , i njome odaje priznanje ženama za velik doprinos zaštiti okoliša, poslu, športu, modi, znanosti i zabavi.

nacional.hr/radiosarajevo.ba

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije