! / Medeni heroj: Upoznajte psa koji je spasio ženu koja je htjela da se ubije

20. 06. 2021. u 17:41:00 Radiosarajevo.ba

Shares: 268

Pas kao terapeut, odigrao je značajnu ulogu u spašavanju žene koja je razmišljala da sebi oduzme život na jednom mostu u Velikoj Britaniji.

Iako mu to nije u opisu posla, trogodišnjeg Digbyja su vatrogasci doveli na most blizu Exetera, Ujedinjeno Kraljevstvo, gdje su pokušavali spriječiti ženu da ne počini samoubistvo.

Navodno su policijski pregovarači pokušavali smiriti ženu, no nisu napredovali. Jedan od vatrogasaca je predložio da joj dovedu Digbyja, kojem je i inače uloga da smiri traumatizirane ljude.

Žena na mostu se nasmiješila čim je vidjela Digbyja, okrenula je glavu, nakon čega su vatrogasci počeli pričati s njom o Digbyju i njegovom poslu. Žena je ubrzo pitala može li prići Digbyju ako se makne s mosta, što su hitne službe rado prihvatile.

Ovu priču je na Twitteru podijelila služba u kojoj Digby radi, koji je dobio na hiljade pohvalnih komentara. Nadamo se da će Digby još dugo spašavati ljude i svakodnevno biti nagrađivan.

Digby obično pomaže vatrogascima na terapijskim seansama, piše CNN.


Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacija za Android | iPhone i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

NEMA KOMENTARA