Matematički zadatak koji je posvađao internet: Možete li ga vi riješiti?

/ Komentari (44)

Povratak na članak
Objavite komentar kao gost ili se prijavite.

NAPOMENA: Komentari su isključivo lični stavovi autora. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i pisanja komentara koji podstiču na mržnju. Strogo zabranjen bilo kakav govor mržnje na portalu radiosarajevo.ba, zbog kojeg možete biti krivično procesuirani. Radiosarajevo.ba ima pravo i obavezu da na zahtjev zvaničnih organa dostavi podatke o korisniku čiji komentari sadrže govor mržnje, kao i da korisniku trajno blokira pristup. Obaviještavamo vas da svaki čitatelj dobrovoljno pristupa čitanju i kreiranju komentara i prihvata mogućnost da neki komentari mogu sadržavati narativ koji je u suprotnosti sa vjerskim, nacionalnim, moralnim i drugim načelima. Radiosarajevo.ba ima pravo da obriše sporne ili prijavljene komentare bez najave i objašnjenja. Radiosarajevo.ba koristi automatski sistem prepoznavanja i uklanjanja govora mržnje i drugih neprimjerenih sadržaja u komentarima.

tuner

dnovinaru nije ovo nikoga posvadjalo, i ovo se uci u 5. razredu osnovne skole. samo se brukate sa ovakvim stvarima.

Matematički zadatak koji je posvađao kršćane

1 bog otac + 1 bog sin + 1 bog sveti duh=1 bog?!

Goga

6+6=12. Redosled računskih operacija

pasat

rezultat 12

Vera

1 bog otac + 1 bog sin + 1 bog sveti duh=1 bog?! ka Matematički zadatak koji je posvađao kršćane Alfa i omega, jedan Bog, koji se manifestira-pokazuje u Sveto Trojstvo! Utjelovio se i kao običan čovjek, došao je na svjet kao Isus Krist, od majke Djevice Marije, ne da neprijatelje porazi silom, nego raspećem i uskrsnućem, najvećom mogućom pobjedom, onom nad smrti pa u vječni život.

Ide li to dalje?

Alfa i omega, jedan Bog, koji se manifestira-pokazuje u Sveto Trojstvo! Utjelovio se i kao običan čovjek, došao je na svjet kao Isus Krist, od majke Djevice Marije, ne da neprijatelje porazi silom, nego raspećem i uskrsnućem, najvećom mogućom pobjedom, onom nad smrti pa u vječni život. ka Vera Mozda se utjelovi u nesto drugo, ima li tome kraja? Da ne zavrsite u hinduizmu?

Vera

Mozda se utjelovi u nesto drugo, ima li tome kraja? Da ne zavrsite u hinduizmu? ka Ide li to dalje? Samo Sveto Trojstvo. Kako ti je hrvatski ban Bosne, ban Kulin napisao u povelji, u ime Oca i Sina i Svetoga Duha. Amen. Hinduizam ima 1000 Bogova, hrišćani jednog.

Vesela Sveska

Sramota, kao da je portal za osnovce.

Nedim

Ma ovo je skroz lako, ucio sam na vakultetu. To je bolan 106.

sparco

Nemogu da shvatim da poneki i kroz matematiku vide priliku da vrijeđaju Isusa.Isusa necete naci u matematici nego u ljubavi koju tumači a jedna od tih je ljubi bližnjega svoga kao samog sebe.

Sara

Tacan idgovor je 12

Bella Laza

Resenje je 12

vjerovali ili ne

Gdje ide ova civilizacija. Na drustvenim mrezama je svadja da li ici sa starjim operacijama i doci do 12 ili redom dijeliti, sabirati i dijeliti doci do 8. Jos mi je fascinantnije da je ovo vijest na portalu, praveci nedoumice. Najispravniji naziv bi bio: frapantno je da ima onih koji u rjesenju vide rezultat 8 a ne 12 pod temom vjerovali ili ne

Matematički zadatak koji je posvađao internet

Nažalost sve gluplje i gluplje generacije dolaze. Tužno je to što Internet bez filtera mogu da koriste i neinteligentni pa ih osnove matematike iz trećeg ili četvrtog osnovne mogu da posvađaju.

Sihka

Salite se

E sad, ovo ko ne zna, natrag u osnovnu.

..........

Moralni zakon koji je posvadjao muslimane

1 bog otac + 1 bog sin + 1 bog sveti duh=1 bog?! ka Matematički zadatak koji je posvađao kršćane ................................... Jedan odrastao covjek + jedna devetogodisnja djevojcica = pedofilija?

Zar Ajsa nije bila 9 Godina stara?

Lijepe riječi su ukras

Gost_Radio_Sarajeva

Rezultat je 12.

Degeneracija

Inteligencija drustvenih mreza je dosla do rezultata 8!

Herc

12 logicno

Irka

Treći razred osnovne škole.... Mnogi su ga preskočili izgleda, kao i osnovnu kulturu u govoru i ponašanju....

Lea

Rešenje je 12

Roki balboa

Pa valjda je 12

Tacan odgovor je

Da ste vi debili. Da li sam pogodio?

Da nije

>>Ma ovo je skroz lako, ucio sam na vakultetu. To je bolan 106. ka Nedim<<sns fakultet?

U trećem osnovne…

dnovinaru nije ovo nikoga posvadjalo, i ovo se uci u 5. razredu osnovne skole. samo se brukate sa ovakvim stvarima. ka tuner

Maja

Rešenje je 12

Nemam pojma

(18:3)+(18:3)=(36:6)=6

Ili

18:3+(18:3)=18+6:3=8

Marlon

Definitivno 12

Jadra odgovor je 12

Odgovor je 12

Ili

Raspisaj se koje su računske radnje po prioritetima pa će ti biti jasnije .

Kety

Rezultat je 108

emin

12 zato što 6+6 je 12

dejvi kroket

1 bog otac + 1 bog sin + 1 bog sveti duh=1 bog?! ka Matematički zadatak koji je posvađao kršćane

Pometni

***** vas glupe

Ana

Alfa i omega, jedan Bog, koji se manifestira-pokazuje u Sveto Trojstvo! Utjelovio se i kao običan čovjek, došao je na svjet kao Isus Krist, od majke Djevice Marije, ne da neprijatelje porazi silom, nego raspećem i uskrsnućem, najvećom mogućom pobjedom, onom nad smrti pa u vječni život. ka Vera verujem ja u Boga, ali vi zvučite kao sekta!

Kristina

6+6=12

user1664038953

12 jeste glupi

ZAGREBBBB

Pa normalno 12 i prvasic to zna

Tetkino zl2

Zbir je 12

Eko

18:3=6+18:3=6+6=12

filipmislav

6X6 =12.Prvo djeljenje pa zbrajanje.

/ Najnovije